Ego
Favoriet

Hoe doe je meer tuinklussen met minder middelen?

Wellicht ken je het wel; van die grote hutkoffers vol spullen voor een weekendje weg. Maar hoe ga jij naar een tuinklus? Want, waarom zou je jezelf een breuk aan spullen sjouwen, als je ook met minder af kunt? Hou die gedachte vast, want ook voor tuinonderhoudsklussen kun je met één enkele machine al een heel eind komen.   

Wellicht ken je het wel; van die grote hutkoffers vol spullen voor een weekendje weg. Maar hoe ga jij naar een tuinklus? Want, waarom zou je jezelf een breuk aan spullen sjouwen, als je ook met minder af kunt? Hou die gedachte vast, want ook voor tuinonderhoudsklussen kun je met één enkele machine al een…

“Travel light” en bespaar ruimte

Een multitool tuinmachine bestaat uit niets meer of minder dan een basismachine waarop je verschillende werktuigen kunt aansluiten zoals een heggenschaar,  trimmer of snoeizaag. De draagbare accu en ook de motor, ofwel de zwaarste delen van de machine, bevinden zich in de basismachine. Omdat de zwaarte in de basis zit, is de multitool goed in balans. Bijkomend voordeel is dat de verschillende werktuigen hierdoor compact en licht zijn en je dus niet voor elke toepassing een machine met eigen motor hoeft mee te nemen. Dat scheelt een zee aan ruimte en gewicht.

Nieuwe technieken, nieuwe mogelijkheden

Er zijn verschillende multitools op de markt verkrijgbaar. De nieuwste versie van EGO is de PH1420E met carbon vezel schacht. Het vernieuwende van deze machine is dat het aansluitpunt van de basismachine is veranderd. Hierdoor werd het mogelijk om nieuwe technieken in de werktuigen op te nemen. Het eerste werktuig waarmee ze dit gedaan hebben is de trimmer STA1600. Naast trimmen is dit werktuig ook in staat om het maaidraad met Powerloadtm techniek met slechts één druk op de knop op te winden in de maaikop. Net zoals EGO er altijd voor zorgt dat alle accu’s te gebruiken zijn op al hun machines, hebben ze er ook voor gezorgd dat de nieuwe multitool basismachine, geschikt is om alle oude werktuigen op aan te sluiten. Dus heb je al een EGO multitool met werktuigen en wil je overstappen naar de PH1420E, kun je je oude werktuigen gewoon blijven gebruiken.

Voor welke klussen is de multitool geschikt?

De multitool is geschikt voor heel veel verschillende werkzaamheden. Je kunt ermee snoeien, zagen, trimmen van gras of maaien van taaie begroeiing met de bosmaaier. Maar ook kantensnijden, de grond voorbewerken met de grondfrees en zelfs het vegen van blad en mos op lastige ondergronden en makkelijk wegvegen van water, vuil en sneeuw kun je perfect doen met de multitool werktuigen. De verschillende werktuigen kun je met een haken systeem netjes in je werkplaats opbergen of met haken in je werkbus ophangen. Heb je geen plek voor haken in je werkbus dan is er ook een handige  opbergtas beschikbaar waarin je de werktuigen kunt vervoeren. Alles voor handen om zo licht mogelijk op klus te gaan!