Ego
Favoriet

Hoe prijs jij jezelf niet uit de markt?

Cashen met elektrisch tuinonderhoud
Sinds de ommezwaai van brandstof- naar accutuinmachines bij de meeste hoveniers een feit is, is pas voelbaar welke effecten dit op de portemonnee heeft. En die effecten zijn ronduit positief te noemen. Dit komt vooral door de besparing op de gebruikskosten en onderhoudskosten. We leggen het graag uit aan de hand van een simpele rekensom.

Cashen met elektrisch tuinonderhoudSinds de ommezwaai van brandstof- naar accutuinmachines bij de meeste hoveniers een feit is, is pas voelbaar welke effecten dit op de portemonnee heeft. En die effecten zijn ronduit positief te noemen. Dit komt vooral door de besparing op de gebruikskosten en onderhoudskosten. We leggen het graag uit aan de hand van…

Uitgangspunten

We baseren ons in ons voorbeeld op drie veel gebruikte machines voor professioneel tuinonderhoud;

  • bosmaaier
  • heggenschaar
  • bladblazer

We hebben hiervoor drie accu tuinmachines van het merk EGO Power+ geselecteerd uit de Pro-X serie. Dit is de productlijn die geschikt is voor intensief professioneel gebruik. Deze machines vergelijken we vervolgens met drie, qua specificaties gelijkwaardige, brandstof aangedreven machines voor professioneel gebruik.

Voor wat betreft onderhoud, brandstof en stroomkosten gaan we in beide situaties uit van een gebruik van 6 uur per dag over het tijdsbestek van 170 dagen per jaar

De proef op de som

Onderstaande afbeelding laat zien dat met de aanschaf van drie professionele accutuinmachines van EGO de besparing al kan oplopen tot meer dan € 9.500,- in vijf jaar. Wanneer je dit doorrekent naar een groter machinepark, levert dit een wezenlijke kostenbesparing op. Neem daarbij dat je geen vervuilende uitstoot veroorzaakt tijdens het werken in het groen, minder geluidsoverlast veroorzaakt en werknemers comfortabeler laat werken met minder trillingen in de machine en je rekensom is compleet.

Nog meer argumenten

Nog geen fan van accutuingereedschap? Probeer het dan gewoon eens uit. De accutuinmachines van EGO Power+ zijn namelijk anders dan wat er standaard verkrijgbaar is.

Dat komt omdat ze werken met een 56V accu, ofwel; 

een accu met meer bruikbare energie.

Dit accusysteem levert veel voordelen. Want accu’s die meer energie leveren, kunnen tuinmachines met krachtigere motoren aandrijven én bieden het voordeel om langer door te werken op één lading. Dus…

  • Krachtiger
  • Langere looptijd
  • Meer vermogen

Zie je op tegen de aanschaf van tientallen laders om je personeel de volgende dag weer op pad te sturen? Kijk dan ook eens naar de Pro-X lader van EGO. Deze laadt in zijn eentje ofwel op één stekker, tot 70 accu’s! Geen extra investering meer in extra groepenkasten, maar simpelweg alleen de aanschaf van één lader, met het aantal dockings naar behoefte.

Wil je meer weten over EGO Power+, klik dan hier.