Ego
Favoriet

Onkruid verwijderen op halfverhardingen zonder doe je zo

Het verwijderen van onkruid op een grind- of leempad is een lastige klus. De kans op beschadigingen door weg spattende steentjes richting auto’s of andere objecten is groot. Met het juiste gereedschap voorkom je narigheid. Wij gebruiken voor deze klus de Rotocut.

Het verwijderen van onkruid op een grind- of leempad is een lastige klus. De kans op beschadigingen door weg spattende steentjes richting auto’s of andere objecten is groot. Met het juiste gereedschap voorkom je narigheid. Wij gebruiken voor deze klus de Rotocut.

Wegspattende stenen voorkomen

De Rotocut, ook wel reciprocateur genoemd, is een opzetstuk voor de bosmaaier of multitool. Zo’n Rotocut bestaat uit twee ronddraaiende getande schijven die in tegengestelde richting draaien en zo een knippende beweging maken. Het voordeel ten opzichte van het werken met een draadtrimmer is dat dat een Rotocut veel langzamer draait. Zo maakt de Rotocut 450 RPM ten opzichte van een trimmer die ca 5.800 RPM draait. De knippende beweging die de twee ronddraaiende schijven maken, zorgen dat het vuil niet ver weg kan spatten. Vergelijk je dit met de ronddraaiende lijn van een trimmer dan is het niet moeilijk te bedenken dat steentjes op die manier makkelijk alle kanten op kunnen springen. Op dit schade risico zit je als hovenier of tuinaannemer niet te wachten.

Waar gebruik je de Rotocut?

De Rotocut is ontworpen om onkruid en mos te verwijderen op onverharde ondergronden en halfverhardingen. Denk hierbij aan grindpaden, leempaden of op halfverhardingen die je tegenkomt op begraafplaatsen. Door de directe tandwieloverbrenging blijft hij soepel lopen, zelfs op lastig terrein. De gelagerde onderschotel zorgt dat je vrij kunt manoeuvreren en zorgt bovendien voor een langere levensduur. 

Ook is de Rotocut goed geschikt om te gebruiken langs hekken en omheiningen. Omdat de rotocut niet werkt met een draad komt deze niet vast te zitten in een hek. In vergelijking met het drietandsmes van de bosmaaier, heeft de rotocut het voordeel dat deze de randen van een omheining niet beschadigt tijdens het werken.

Verschillende uitvoeringen

De Rotocut is er in twee verschillende uitvoeringen: De RTA2300 voor de EGO multitool en de RTX2300 voor een select aantal modellen van de EGO bosmaaier/trimmer. De Rotocut is eenvoudig te onderhouden. Hij is voorzien van een goed bereikbaar smeerpunt. Dit smeren doe je na elke 50 gebruiksuren. Zo blijft hij soepel lopen. Werken zonder schade te veroorzaken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Gebruik simpelweg het juiste gereedschap dat past bij de klus en voorkom ellende.

Klik hier voor meer informatie over de Rotocut