Ego
Favoriet

PeakPower™ is een krachtig monster en dit is waarom

Vroeger toen we allemaal nog met benzine tuingereedschappen werkten, gold: hoe groter de brandstof tank, hoe langer je ermee kon werken, hoe groter de motor en hoe krachtiger de machine. Maar hoe zit dit nu met accu tuinmachines? Zijn hier ook mogelijkheden om langer door te kunnen werken en meer vermogen van de machine te vragen?

Vroeger toen we allemaal nog met benzine tuingereedschappen werkten, gold: hoe groter de brandstof tank, hoe langer je ermee kon werken, hoe groter de motor en hoe krachtiger de machine. Maar hoe zit dit nu met accu tuinmachines? Zijn hier ook mogelijkheden om langer door te kunnen werken en meer vermogen van de machine te…

Wat is PeakPowertm  Technologie?

Het antwoord ligt in PeakPowertm technologie. Deze technologie werd reeds een aantal jaar geleden ontwikkeld door EGO Power+ en is inmiddels doorgevoerd op meerdere van hun machines. Het idee erachter is simpel; je ontwikkeld een machine met een dubbele accupoort en bouwt technologie in die ervoor zorgt dat beide accu’s evenredig worden leeg getrokken tijdens het gebruik. Het resultaat spreekt voor zich. Want door twee accu’s tegelijktijdig te gebruiken creëer je in principe hetzelfde effect als de grotere brandstoftank van vroeger. Je kunt langer doorwerken, maar je kunt ook veel meer stroom aan de motor leveren tijdens de momenten dat de motor dit nodig. Dit komt doordat beide accu’s samen werken in de deze technologie.

Machines die van PeakPowertm zijn voorzien

EGO Power+ voerde deze technologie als eerste door op een sneeuwfrees. Voor de Nederlandse markt, met onze weersomstandigheden, niet heel erg interessant. Maar vorig jaar kwamen zij met een bladblazer LBP8000E op de markt, die met PeakPowertm technologie was uitgerust. Zeker voor dit product was dit een groot voordeel, omdat accu bladblazers nu eenmaal veel vermogen vragen en je niet elk half uur van accu wilt wisselen. Dit jaar zijn er twee nieuwe machine voor de professionele gebruiker aan toegevoegd. Dit is de LBPX8000 professionele bladblazer en de LMX5300SP professionele loopmaaier. Op deze laatste gaan wij graag wat dieper in, het is namelijk nogal een bijzondere machine, die je eigenlijk het beste zelf kunt ervaren.

Maaien in de zwaarste maaiomstandigheden

De LMX5300SP is geschikt voor het maaien van een oppervlakte tot 3500 m2. Om een beeld te geven, dit staat ongeveer gelijk aan 14 tennisbanen. Als je deze machine gebruikt voel je direct dat je geen normale machine in handen hebt. Dit komt o.a. door het hoge koppel van de machine ofwel de kracht die de motor heeft en de robuuste bouw van de machine. Hierdoor is hij in staat om lang gras, maar ook nat gras met het grootste gemak weg te maaien en daarbij ook op snelheid te blijven. Dit hoge koppel kan alleen gerealiseerd worden als je genoeg stroom uit de accu’s kunt trekken op de momenten dat dit nodig is. En hier komt dus de PeakPowertm technologie weer om de hoek kijken.  

Wat heeft deze machine nog meer in zijn mars

De LMX5300SP heeft een aluminium maaidek wat degelijker en veel duurzamer is in zwaardere maaiomstandigheden. Een ander voordeel van deze machine zijn de RVS slijtstrips langs het maaidek. Deze zorgen dat het maaidek niet direct beschadigd is wanneer je een keer tijdens het maaien langs een stenen border schraapt. Bovendien zijn de slijtstrips eenvoudig te vervangen, voor het geval je per ongeluk toch te vaak een border hebt geraakt. De voor- en achterwielen van de LMX5300SP kunnen onafhankelijk van elkaar in hoogte worden versteld voor een flexibele instelling voor ieder terrein.

Wil je meer weten over de LMX5300SP lees hier meer of vraag een demonstratie aan om zelf te ervaren wat deze machine kan.