Ego
Favoriet

Waarom een zware accu je meer oplevert

De industriële revolutie begon ooit met de stoommachine. Inmiddels zijn we beland in het tijdperk waarin alles draait om accu aandrijving. Wat moet je weten als je een accuplatform kiest? Welke verschillende accuplatformen zijn er en wat zijn hun voor- en nadelen?   

De industriële revolutie begon ooit met de stoommachine. Inmiddels zijn we beland in het tijdperk waarin alles draait om accu aandrijving. Wat moet je weten als je een accuplatform kiest? Welke verschillende accuplatformen zijn er en wat zijn hun voor- en nadelen?   

Vermogen van stroom uitgelegd

Er zijn verschillende accuplatformen voor tuinmachines op de markt verkrijgbaar. Zo is er een 18V, 36V, 56V en zelfs een 80V accuplatform beschikbaar. Welk accuplatform bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Om een overwogen keuze te maken, zullen we eerst je kennis weer even opfrissen.

Het vermogen van een accu wordt uitgedrukt in wattuur (Wh), ofwel de hoeveelheid energie die de accu kan leveren in één uur. Om dit vermogen te berekenen vermenigvuldig je simpelweg Volt met Ampère.  

Hoe hoger de uitkomst van deze som:

  • hoe meer kracht de accu kan leveren
  • hoe langer je ermee kan werken
  • hoe zwaarder het gewicht van de accu is

Dus ben je bereid om zwaarder te tillen? Dan krijg je een meer vermogende accu die een krachtigere  machine kan aandrijven gedurende langere tijd.

De langere bedrijfsduur moet je natuurlijk wel in verhouding zien. Een batterij van 100 Wh kan een apparaat van 10 watt gedurende 10 uur van stroom voorzien. Dezelfde batterij kan een apparaat van 20 watt dus maar 5 uur van stroom voorzien. Dus ook hier geldt hoe krachtiger de motor van een machine hoe meer dit de looptijd van de accu beïnvloedt.

6 belangrijke voordelen van het 56V platform van EGO

Wat prettig voor je aanvoelt is voor iedereen anders. Sommigen geven de voorkeur aan een lichte accu, anderen geven de voorkeur aan een krachtigere machine en zijn bereid hiervoor het extra gewicht te dragen. In dit kader willen we het 56V systeem van EGO Power+ nader toelichten. Wat we mensen vaak horen zeggen is dat EGO accu’s zwaar zijn om mee te werken. Maar zoals bovenstaand al is verduidelijkt, geeft het extra gewicht meer energie om krachtigere machines aan te sturen en om  langer te werken. Daarbij heeft dit systeem nog een aantal voordelen die we onderstaand toelichten:

  • One size fits all: het 56V systeem is zowel geschikt om kleine machines zoals een heggenschaar aan te drijven als grote machines zoals een zitmaaier. Met andere woorden; een kleine accu van 2,5 Ah past ook in een grote machine en een grote accu van 12 Ah past ook in een kleine machine.  
  • Machines en accu’s op elkaar afgestemd: De machines en accu’s van EGO Power+ zijn optimaal op elkaar afgestemd om de hoogste prestaties te leveren. Een fabrikant kan nog zo’n sterke en krachtige accumachine produceren maar wanneer het accuplatvorm de benodigde energie niet kan leveren, omdat het er gewoonweg niet in zit, heeft dit vermogen nauwelijks zin. Ditzelfde geldt andersom. Een grote accu kan nog zoveel energie leveren, maar als de machine dit niet kan omzetten in kracht, levert het je effectief niets op. 
  • Kostenbesparend: Oude accu’s passen ook op de meest recente machines en laders. En de nieuwste accu’s passen ook op de oude machines en laders. Hierdoor kun je bij tussentijdse aanschaf van een nieuwe machine of accu ook altijd nog je oude machines en accu’s blijven gebruiken en met elkaar uitwisselen.
  • Schaalbaar: omdat er zowel kleine als grote accu’s in het productgamma zitten variërend van 1,2 kg tot 3,6 kg is dit systeem zowel geschikt voor mensen die lichtgewicht willen werken en vaker van accu willen wisselen als voor mensen die zwaarder kunnen tillen en hiermee langer door kunnen werken. 
  • Uitwisselbaarheid: EGO gaat steeds meer samenwerkingen aan met andere merken aan wie zij haar accumotoren aanlevert. Dit doen zij onder het motto “Powered By EGO”. Denk bijvoorbeeld aan merken als Tielbürger, Eliet, Nimos, Dibo, etc. Alle 56V accu’s van EGO passen ook op alle “Powered By EGO” machines. Het mooie is dat hier steeds meer merken bij komen. Als hovenier heb je dus maar één accuplatform nodig je hele tuinmachine arsenaal mee aan te sturen.   
  • Toekomstbestendig: met het 56V systeem kun je alle kanten op. Het is gemaakt met het oog op de toekomst waarbij doorgebouwd kan blijven worden op de huidige systemen om ook de steeds meer eisende machines aan te kunnen blijven drijven en daarmee nog steeds de compatibiliteit met de oude machines en accu’s te behouden. 

Wil je meer weten over EGO Power+, klik dan hier.