Ego
Favoriet

Zeroturn maaier op accu en met stuurwiel voor precisie plezier en power

Zeroturn maaiers zijn ervoor gemaakt om met een hogere snelheid in minder tijd gras te maaien. Gemiddeld heeft een zero turn maaier een snelheid tussen de 5 en 13 km p/u. Een zeroturn is vaak uitgerust met stickbesturing om ter plekke makkelijk een draai van 360 graden te maken. Er komen echter steeds meer zero turns op de markt die ook zijn uitgerust met een stuurwiel. Maar wat kies je nu?

Zeroturn maaiers zijn ervoor gemaakt om met een hogere snelheid in minder tijd gras te maaien. Gemiddeld heeft een zero turn maaier een snelheid tussen de 5 en 13 km p/u. Een zeroturn is vaak uitgerust met stickbesturing om ter plekke makkelijk een draai van 360 graden te maken. Er komen echter steeds meer zero…

Wendbaarheid

Wendbaarheid is essentieel voor een zitmaaier. Alle delen van het gazon wil je namelijk goed kunnen bereiken en ook rond obstakels of bomen op het gazon wil je met precisie willen maaien. Stickbesturing reageert direct en maakt een zero turn maaier ongelofelijk wendbaar. Ben je minder handig met sticks en hou je van gemak en comfort? Ga dan voor een stuurwiel met e-steer technologie. Hiermee bestuur je de maaier als auto, maar rijdt hij als een zero turn maaier. Dus ook 360 graden op zijn plek! Met het stuur heb je ultieme controle over de machine. Daarnaast is het stuur voorzien van een dashboard waarop alle informatie staat en vanaf waar je de maaier ook op cruise control kunt zetten. Kortom de keuze voor sticks of stuurwiel besturing is een hele persoonlijke, het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar uit gaat. Maar naast de besturing zijn er meer dingen waar je op moet letten als een zero turn wilt aanschaffen.

Vermogen

Het zal je niet ontgaan zijn, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een machine op accu gekozen. Voor grote lappen gemeente grond wordt nog vaak op brandstof gemaaid, maar voor de iets minder grote grasvelden, zie je steeds meer accu maaiers rondrijden. Deze geven minder lawaai en minder uitstoot en zijn dus minder belastend voor de omgeving. De EGO zitmaaier bijvoorbeeld, levert vermogen dat gelijk staat aan een 22-pk benzinemotor. Deze zitmaaier biedt ruimte aan 6 accu’s en kun je maximaal uitrusten met 72 Ah aan energie. Dit is voldoende vermogen om aan één stuk door een grasmat van 10.000 m2  te maaien. Leg je de accu’s daarna aan de lader, dan zijn deze binnen 3 uur weer volledig opgeladen.

Laag profiel

Maai je veel hellende stukken? Kies dan een zero turn maaier met een uitgebalanceerd ontwerp en laag profiel. Dergelijke maaiers zijn stabieler en voorkomen dat de maaier omvalt zodra je hem draait op een helling.

Flexibel maaien

Let verder op dat je bij de keuze voor je zitmaaier rekening houdt met de manier waarop je wilt maaien. Wil je het gras opvangen, uitwerpen of gemulchd uitwerpen. Als je flexibel wilt zijn, zorg dan dat de maaier van jou keuze alle opties biedt.

Meer weten over zero turn maaiers op accu? Klik hier