2021-4


Nummer 04
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021-4)

afbeelding

Asaandrijving Göweil F-1 G125 spaart zoden

04-09-2021 | 3 minuten Wilbert Beerling

Aannemer J. van Esch heeft gekozen voor Göweil-rondebalenpersen met een hydraulische aandrijving op de wielas voor tractie. Dikwijls voorkomt dat wielslip op natte ondergronden of op steile taluds.

afbeelding

Nesbo UK 125 E: Elektrische eenvoud

04-09-2021 | 1 minuut Chris Vlaanderen

De Deense fabrikant Nesbo introduceerde vorig jaar een elektrische onkruidborstel en deze zomer is de machine voor het eerst bij importeur Mechan Cultuurtechniek in Tiel (Gld.). Opvallend is de eenvoud van de machine.

afbeelding

Dutch Landscape Solutions: Nieuwe naam, zelfde mensen

04-09-2021 | 4 minuten Frank Rijnsburger

Dutch Landscape Solutions is een gloednieuwe onderneming, maar heeft toch veel kennis en ervaring aan boord. Jeroen Huijsmans is directeur-eigenaar en bekleedt diezelfde functie bij Dabekausen. Tijd voor een interview.

afbeelding

Envychop: Geen bijvangst

04-09-2021 | 5 minuten Jasper Lentz

Bos Machinebouw in Bolsward (Fr.) bouwde in opdracht van Rema uit Ferwert een machine die het bermgras niet klepelt, maar maait en hakselt. De maaihakselaar maakt korte metten met gras, maar is vriendelijk voor bijen en andere insecten.

afbeelding

Eco Clipper FM4 Sport – Gras-stroom

18-08-2021 | 3 minuten Jasper Lentz

Eco Clipper timmert al een tijdje aan de weg. En met de introductie van de FM4 Sport wil machinebouwer Syb Leijenaar uit Sint Nicolaasga (Fr.) zich gaan mengen in de wereld van het sportveldonderhoud.

afbeelding

Imants shockwave – Schokeffect

17-08-2021 | 3 minuten Redactie

De Shockwave van Imants pakt met messen verdichte grondlagen en storende lagen in de ondergrond aan en zorgt ervoor dat de wortels weer lucht krijgen. Het onderhoud aan de machine is prima zelf te doen.

afbeelding

Walker zeroturn-frontmaaier – Voer voor de fijn proever

16-08-2021 | 7 minuten Albert van der Horst

Compact, wendbaar en capaciteit zijn de steekwoorden die volgens gebruikers van toepassing zijn op de zeroturn-frontmaaiers van de Amerikaanse fabrikant Walker. Hoe meer obstakels en kleiner de manoeuvreerruimte, hoe beter een Walker zich in zijn element lijkt te voelen.