2024 – 1


Nummer 01
Jaargang 75

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2024 – 1)

afbeelding

Messcherp – Versnipperaar

08-04-2024 | 3 minuten Johan Simmelink

De messen op de messenas vormen het hart van de versnipperaar.  Als die bot zijn, kost het versnipperen meer vermogen en dus meer brandstof. Check dus regelmatig de staat van de messen.  

afbeelding

Billy Goat Hurricane Z3000 – Orkaan op wielen

02-04-2024 | 5 minuten Frits Huiden

Het lopen beu, pijnlijke schouders en behoefte aan meer capaciteit bij het bladblazen? De stand-on bladblazer van Billy Goat is voor velen een uitkomst. De hoge aanschafprijs en het lawaai nemen gebruikers op de koop toe. Rijden met de krachtige en wendbare zero-turnblazer is een gewild klusje.

afbeelding

Met respect voor natuur

28-03-2024 | 8 minuten Albert van der Horst

De eenasser is bij uitstek een machine voor moeilijk begaanbaar terrein, zoals een talud of een ondergrond met weinig draagkracht. Elektrisch aangedreven eenassers worden vooral ingezet in stedelijke gebieden of om het gras in kwetsbare natuurgebieden kort te houden. Hoogtijd voor een overzicht van het aanbod.

afbeelding

Elion T40L – Lange adem

25-03-2024 | 5 minuten Jasper Lentz

De elektrische transporter van Elion is een nieuwe speler op de Nederlandse markt. Het vierwielaangedreven topmodel valt op door een hoog laadvermogen en de actieradius van meer dan 200 km.

afbeelding

Goedkoper en veelzijdiger

23-03-2024 | 3 minuten Frank Rijnsburger

Het blad versnipperen in plaats van verzamelen en oprapen scheelt veel werk en transportbewegingen. Visser Cultuurtechniek uit Klarenbeek (Gld.) zocht een eenvoudige en betaalbare manier om het klusje te klaren. Tom Techniek paste een Müthing-klepelmaaier aan om het blad te kunnen mulchen.

afbeelding

Om het hoekje kiepen

09-03-2024 | 2 minuten Albert van der Horst

De Japanse fabrikant Yanmar had al verschillende varianten van de C08-rupsdumper in huis. Zo is er behalve de standaard C08 Power-variant een C08 Power+ met een laadbak waarmee je de bak kunt vullen en de C08 Hi Tip die de lading op een hoogte van 1,35 meter kan lossen.

afbeelding

De Groene Sector Vakbeurs – De kou ontvluchten

29-02-2024 | 9 minuten Chris Vlaanderen

Door de lage temperaturen lag het buitenwerk begin januari grotendeels stil. Zo was er voldoende tijd om een bezoek te brengen aan De Groene Sector Vakbeurs. Menig fabrikant en importeur presenteerde daar machinenieuws.

afbeelding

GTM Professional 1800 E-Chipper – Elektrisch gemak

27-02-2024 | 5 minuten Gertjan Zevenbergen

Een elektrische versnipperaar levert meer werkgemak en plezier op dan eentje met een benzinemotor. De Wild is één van de eerste fabrikanten die een handzame versie kan leveren. De GTM Professional 1800 E-chipper kan tot 12 cm dikke takken aan.

afbeelding

Exoskeletten – Steuntje in de rug

26-02-2024 | 6 minuten Chris Vlaanderen

Een exoskelet helpt te voorkomen dat je na een werkdag uitgeput op de bank instort. Dit harnas ondersteunt en ontlast het lichaam en maakt zo zwaar en repeterend werk eenvoudiger en lichter. Is zo’n exoskelet interessant voor hoveniers en andere werknemers die in de groensector actief zijn?

afbeelding

Mijn machine: Hilltip Icestriker 380

19-02-2024 | 1 minuut Johan Simmelink

Bij sneeuw en gladheid organiseer ik de gladheidsbestrijding op de paden en parkeerplaatsen van zorg-instellingen. Met deze Hilltip-zoutstrooier kun je precies zoveel zout strooien als je hebt ingegeven.

afbeelding

Waterstof in wankelmotor

15-02-2024 | 4 minuten Chris Vlaanderen

Machine-importeur Vanderklugt Groentechniek haalt sinds 1 januari de wankelmotoren van EVS naar Nederland. Deze werkt niet op benzine of diesel, maar op waterstof. Niels van der Klugt legt uit wat hij van plan is met deze – toch wel bijzondere – krachtbron.

afbeelding

Avant Leguan 225 – Op de hoogte

13-02-2024 | 1 minuut Jasper Lentz

Jonas Lindenhoff, eigenaar van het gelijknamige hoveniersbedrijf in Sappemeer (Gr.), heeft in december vorig jaar zijn oude hoogwerker ingeruild voor een nieuwe Avant Leguan 225.