Vicon
Favoriet

De Vicon Extra 332XF frontmaaier – De maaier die overal inzetbaar is

Stalvoeren lijkt steeds meer aan populariteit te winnen de afgelopen jaren bij melkveehouders. Niet geheel onterecht, aangezien er op bepaalde gebieden aanzienlijke voordelen mee te behalen zijn. Het is een goede manier om meer eiwit van eigen land te halen met minder verliezen. Voor het stalvoeren is een frontmaaier nodig, en Vicon heeft daar variant van die zeer geschikt is voor stalvoeren.

Stalvoeren lijkt steeds meer aan populariteit te winnen de afgelopen jaren bij melkveehouders. Niet geheel onterecht, aangezien er op bepaalde gebieden aanzienlijke voordelen mee te behalen zijn. Het is een goede manier om meer eiwit van eigen land te halen met minder verliezen. Voor het stalvoeren is een frontmaaier nodig, en Vicon heeft daar variant…

Voor het stalvoeren is een maaier nodig die het gras mooi op een zwad legt, zodat de opraapwagen het gewas schoon op kan rapen. Stalvoeren gebeurt vaak het hele jaar door, waardoor de omstandigheden in het perceel vaak niet ideaal zijn. Het blijft desondanks belangrijk om een schoon zwad te maken zonder dat er verontreinigingen in komen.

De Vicon Extra 332XF is een schijvenmaaier met een vijzel achter de maaibalk, waardoor het gras op zwad gelegd kan worden. Deze zwadbreedte is flexibel en zeer eenvoudig in te stellen. Het gras wordt over een breedte van 3.2m perfect afgemaaid dankzij de driehoekige schijven van Vicon met 3 messen per schijf. Vervolgens wordt het gras meteen in een zwad neergelegd via de verstelbare zwadborden. Dit concept heeft een gunstig effect op het percentage ruwe as in uw ruwvoer.

Het gemaaide gras wordt tussen de zwadplaten neergelegd in een luchtig zwad van 1.00m, 1.15m of 1.30m breedte (instelbaar). Omdat de trekkerbanden niet over het gemaaide gras rijden ontstaat er een mooi schoon zwad wat eenvoudig op te rapen is door de pick-up van de opraapwagen.

Naast stalvoeren is de Vicon Extra 332XF ook geschikt voor inkuilwerk, wat deze maaier flexibel inzetbaar maakt. Als er niet op zwad gemaaid hoeft te worden dan kunnen de zwadplaten eenvoudig uit de maaier worden gepakt en bovenop de maaier bevestigd worden. De maaier zal het zwad dan breed neerleggen zodat het gras zo snel mogelijk kan drogen. De maaier vraagt relatief weinig vermogen (75 pk).

Wilt u meer informatie over de Vicon Extra 332XF zwadmaaier? Ga naar de website of informeer bij uw Vicon dealer.