BouMatic
Favoriet

Gemini Up: nieuwste generatie melkrobot

Maak kennis met de gloednieuwe Gemini UP, een onderscheidende oplossing voor melkveebedrijven van alle groottes. Bij de ontwikkeling van de Gemini UP lag de focus op het optimaal melken van de koe, het hoogste koecomfort en een lager energieverbruik. Naast de bekende en ongeëvenaarde kenmerken van de Gemini, zoals de unieke aansluiting tussen de achterpoten en het optimale zicht, beschikt de nieuwe versie over nog veel meer geavanceerde functies.

Maak kennis met de gloednieuwe Gemini UP, een onderscheidende oplossing voor melkveebedrijven van alle groottes. Bij de ontwikkeling van de Gemini UP lag de focus op het optimaal melken van de koe, het hoogste koecomfort en een lager energieverbruik. Naast de bekende en ongeëvenaarde kenmerken van de Gemini, zoals de unieke aansluiting tussen de achterpoten…

Ontdek onze Gemini Up melkrobot

Geoptimaliseerde melkstroom overeenkomstig de BouMatic-melkfilosofie

Een van de belangrijkste upgrades is te vinden in het hart van de melkrobot: de melkstroom is namelijk verbeterd, wat eenvoudigweg resulteert in een beter melkproces. De melk stroomt nu per kwartier en zonder onderbrekingen in de melkontvangst. Deze nieuwe melkleiding heeft een interne diameter van 19 mm, wat uniek is in de markt. Dit resulteert in een maximale vacuümstabiliteit en een continue melkstroom, zonder onderbrekingen. Zelfs koeien met de meest hoge melkstroom kunnen optimaal worden gemolken in de Gemini UP. Dit bewijst dat onze robot dezelfde beproefde methode volgt als in onze conventionele melksystemen.

Verbeterd energieverbruik in een modulair systeem

Daarnaast is de nieuwe Gemini UP energiezuiniger. Dit komt vooral door de nieuwe mechanische spoelfunctie, die minder water op een lagere temperatuur verbruikt. De spoeleenheid bevindt zich in een externe technische ruimte en werkt gecentraliseerd, ongeacht het aantal robots op het bedrijf. Dus in het geval er meerdere robots zijn, kunnen met één spoeleenheid alle reinigingscycli worden beheerd.

Datzelfde geldt voor het vacuümsysteem en de buffertank. In de nieuwe variant zijn ook deze beide gecentraliseerd in één eenheid, waar meerdere Gemini-melkrobots op kunnen worden aangesloten. Dat betekent dat het systeem modulair is en kan worden afgestemd op allerlei soorten configuraties, van klein familiebedrijf tot megastal.

Geavanceerd camerasysteem

Met de Gemini UP worden de koeien snel en nauwkeurig aangesloten dankzij machine learning-technologie. Deze baanbrekende technologie maakt gebruik van beelden van uiers van een groot aantal koeien, wat enorm veel voordelen oplevert voor het aansluiten in de Gemini UP en de uiteindelijke capaciteit per robot. Het camerasysteem leert continu over de verschillende kenmerken van de verschillende koeien, zoals de vormen en kleuren van de uiers en spenen, wat een sneller en betrouwbaarder melkproces waarborgt. Met deze technologie maakt BouMatic voor het eerst gebruik van AI in haar producten.

Alle melkrobotoplossingen voor alle soorten melkveebedrijven

Met de Gemini UP biedt BouMatic een complete robotoplossing voor alle soorten melkveebedrijven, van kleinere bedrijven met minder dan 240 koeien, tot grote melkveehouderijen met bijvoorbeeld 2000 dieren. Dat is vooral te danken aan de eerder genoemde gecentraliseerde systemen en het recent toegevoegde Gemini UP MAX-melksysteem. In dit systeem worden de koeien op vaste tijden in groepen naar de robotmelkstal geleid.”

Beschikbaarheid

De Gemini UP-melkrobot is per direct verkrijgbaar via het wereldwijde BouMatic- en SAC-dealernetwerk.

De Gemini UP robot zal te bezichtigen zijn op de aankomende RMV Gorinchem