Vicon
Favoriet

Het Vicon RotaFlow strooisysteem

De Vicon RotaFlow RO kunstmeststrooiers hebben een unieke eigenschap: het RotaFlow strooisysteem. Deze soepele versnelling van de kunstmest voorkomt versnippering van de korrels als gevolg van de impact van de schoepen. Dankzij het instelbare uitstroompunt kunnen de instellingen van de fysische eigenschappen van de meststof worden aangepast. Door de geleidelijke behandeling van de meststof blijven de strooi-eigenschappen van het product behouden. Het RotaFlow-strooisysteem is ontworpen voor een optimaal strooiresultaat!

De Vicon RotaFlow RO kunstmeststrooiers hebben een unieke eigenschap: het RotaFlow strooisysteem. Deze soepele versnelling van de kunstmest voorkomt versnippering van de korrels als gevolg van de impact van de schoepen. Dankzij het instelbare uitstroompunt kunnen de instellingen van de fysische eigenschappen van de meststof worden aangepast. Door de geleidelijke behandeling van de meststof blijven…

1. Geen impact. Geen versplintering. Geen stof.

Centraal afgiftepunt, soepele acceleratie en centrifugale kracht versnelt de meststof tot schijfsnelheid voordat deze de schoep bereikt.

2. Nauwkeurig spreidingspatroon

Grote schijven met 8 schoepen maken strooibreedtes van 9 tot 54 meter mogelijk. Een dubbel overlappend strooibeeld zorgt voor uiterste nauwkeurigheid. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een continue stroom van meststoffen naar het veld. Dit is belangrijk voor een hoge strooicapaciteit en doorstroomsnelheid.

3. Minimale Wind Invloed. Maximale tolerantie

Platte schijven.

Horizontaal spreidingspatroon.

4. Consistent spreidingspatroon

Dubbel overlappend spreidingspatroon.

5. Gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen

De meststof komt altijd op hetzelfde punt in aanraking met de schoepen, ook op hellingen, en legt de volledige lengte van de schoep af.

Bekijk hier de schijvenstrooiers van Vicon: https://www.vicon.nl/strooiers