Vicon
Favoriet

Hoge kunstmestprijzen? Strooi precies, efficiënt en gemakkelijk

Ken jij de Vicon RO-serie al met de RO-M strooier die bijvoorbeeld zeer geschikt is voor de veehouder? Er zijn veel redenen om te kiezen voor een Vicon strooier. Laten we er een aantal opsommen.

Ken jij de Vicon RO-serie al met de RO-M strooier die bijvoorbeeld zeer geschikt is voor de veehouder? Er zijn veel redenen om te kiezen voor een Vicon strooier. Laten we er een aantal opsommen.

Eigen testcenter

Vicon werkt met een eigen Spreader Competence Centre.  Hier testen we al onze ontwikkelingen, waardoor we altijd een optimale kwaliteit kunnen leveren met onze Vicon schijvenstrooiers. Wil je een kijkje nemen hoe wij dat doen?

Het RotaFlow strooisysteem

Alle Vicon schijvenstrooiers hebben standaard het RotaFlow strooisysteem. Een uniek systeem, waarbij een ’tussenkamer’ tussen de schijf en de kuip zorgt voor een meststofvriendelijke behandeling. Dit betekent dat:

  1. Er geen beschadiging, geen verpulvering en geen stof ontstaat. Dit komt door een centraal uitstroompunt, gelijkmatige versnelling en middelpuntvliegende kracht, die er samen voor zorgen dat de meststof de snelheid van de strooischijf krijgt, voordat het de schoepen bereikt.
  2. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een constante doorstroming en perfecte verdeling van de meststof op het perceel.
  3. Een geringe windgevoeligheid is, doordat vlakke schijven een horizontaal strooibeeld geven
  4. Een gelijkmatige verdeling is in het strooibeeld
  5. Een nauwkeurig strooibeeld in elke situatie ontstaat

Onze weegstrooier | GEOSPREAD serie

en de RO-XXL GEOSPREAD. Strooiers met een werkbreedte van respectievelijk 10 – 33 mtr., 12 – 54 meter. en 24 – 45 meter. De bijhorende kuipinhoud is respectievelijk 1100 – 2800 ltr., 1500 – 3900 ltr. en 1875 – 3900 liter. 

De Weegstrooier serie bestaat uit de RotaFlow RO-M EW en RotaFlow RO-EDW. Dit zijn weegstrooiers met de voordelen van snelheidsafhankelijk strooien en ook met de automatische kalibratie, in de vorm van de unieke referentiesensor.

  • De RO-M EW heeft kuipvolumes van 1.100 – 2.000 liter, kan tot 28 meter strooien en heeft één weegcel van 10 ton.
  • De RO-EDW heeft meer capaciteit met kuipvolumes van 1.500- 3.900 liter, kan tot 54 meter strooien en heeft vier weegcellen van 5 ton aan de voor- en achterzijde van de strooier voor de meest nauwkeurige weging.

Optimaliseren met GEOSPREAD

Het Vicon GEOSPREAD®-systeem kan individuele secties met secties van slechts 1 meter aansturen. Met maximaal 32 secties (RO-M GEOSPREAD®) of 54 secties (RO-EDW / RO-XXL  GEOSPREAD®) en de mogelijkheid om secties over het midden te schakelen, wordt onnodige overlap tot een absoluut minimum beperkt.  In combinatie met een hogere rijsnelheid biedt de 1 meter sectieregeling een traploze instelling van het strooibeeld.

Strooien met precisie

De secties worden geregeld door zowel de positie van het meststofafgiftepunt op de schijf als de snelheid per minuut te wijzigen. Omdat de schijfsnelheid tijdens de sectiebesturing niet wordt gewijzigd, wordt de overlapping tussen beide schijven nauwelijks beïnvloed om variaties in het strooibeeld te voorkomen en kan de sectie zeer snel worden in- en uitgeschakeld. De 4 weegcellen en de referentiesensor op de GEOSPREAD strooiers zijn unieke kenmerken, omdat bij het precies strooien een nauwkeurige weging essentieel is.

Kostenbesparing met GEOSPREAD van 5 tot 15%

De totale besparing van GEOSPREAD® in combinatie met snelheidsafhankelijk strooien en GEOPOINT® kopakkermanagement kan oplopen tot 15%. Dit kan worden bereikt door het besparen van meststoffen en betere gewas opbrengsten, omdat er geen onnodige overlap is.

De hoogste precisie in alle omstandigheden

Met de unieke referentiesensortechnologie van Vicon op alle GEOSPREAD®-modellen worden alle negatieve invloeden van buitenaf op het strooipatroon automatisch gecorrigeerd en gecorrigeerd, zodat onder alle omstandigheden, bijvoorbeeld hobbelige percelen en zelfs op hellingen de uiterste precisie wordt gegarandeerd.

Vicon schijvenstrooier serie compleet: leverbaar met hydraulisch of elektrische bediening?

  • De RO-C, RO-M en RO-XL zijn hydraulisch bedienbaar en hebben een kuipinhoud van resp. 9-21 m., 10 – 28 m.,  en 12 -54 m.
  • De RO-M Comfort Control II en de RO-XL Comfort Control II worden elektrisch bediend. De Comfort Control II-modellen zorgen voor nog meer efficiëntie tijdens het strooien. 
  • De RotaFlow RO-M en RotaFlow RO-XL Comfort Control II zijn beschikbaar als elektrisch bediende machines om de strooier te bedienen met een bedieningskast vanuit de tractorcabine voor meer gebruiksgemak. De Comfort Control II biedt alle functies voor het starten en stoppen van de strooier, voor het instellen van de juiste dosering en het verhogen en verlagen van de dosering tijdens het rijden. De laatste instellingen blijven in de geheugenfunctie behouden.

FlowPilot

Het compacte FlowPilot ‘dashboard’ biedt u een vereenvoudigde en nauwkeurige instelling en aanpassing van de strooihoeveelheid. Twee hydraulisch bediende doseerplaten met elk drie openingen zorgen voor een gelijkmatige kunstmeststroom van de kuip naar de strooischijven. 

Voor meer info: Jos Heinen, productmanager strooiers Jos.Heinen@kvernelandgroup.com
of Marja Lelieveld, marketing manager Benelux Marja.Lelieveld@kvernelandgroup.com