SAC
Favoriet

SAC introduceert nieuwe melkrobot ‘Gemini powered by SAC’

Met trots presenteert SAC haar nieuwe melkrobot: Gemini powered by SAC. Deze nieuwe generatie melkrobots is ontwikkeld om het dagelijkse werk voor melkveehouders zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken. De Gemini powered by SAC is volledig in lijn met het streven van SAC naar afstemming op de toekomstige generatie koeien en melkveehouders, met de focus op de koe, de melk en de melker.

Met trots presenteert SAC haar nieuwe melkrobot: Gemini powered by SAC. Deze nieuwe generatie melkrobots is ontwikkeld om het dagelijkse werk voor melkveehouders zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken. De Gemini powered by SAC is volledig in lijn met het streven van SAC naar afstemming op de toekomstige generatie koeien en melkveehouders, met de…

Innovatieve functies

De melkrobot is het product van jarenlange ervaring. Innovatieve functies, zoals melken tussen de achterpoten en een 3D-camera om de melkbekers beter en sneller aan te sluiten, zorgen voor kalme, stressvrije koeien. Tijdens de complete procedure voorafgaand aan het melken ligt de focus op optimale speenreiniging, speenstimulatie, voormelken en maximale oxytocineproductie voor een optimale melkstroom. Het open ontwerp van de Gemini powered by SAC geeft de koe vrij zicht waardoor ze niet het gevoel heeft dat ze van de kudde gescheiden is. Bovendien kan de melkveehouder de tochtigheid, het herkauwgedrag, de vreettijden en de activiteiten van de koeien 24 uur per dag in realtime monitoren met Unitrack.

Actueel en toekomstbestendig

Op het gebied van robotmelken volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Om die reden is het belangrijk dat de toekomstgerichte melkveehouder te allen tijde toegang heeft tot de nieuwste innovaties. De hard- en software van de Gemini powered by SAC is eenvoudig te updaten. De melkrobot is verkrijgbaar als enkelboxsysteem en als een nog efficiënter dubbelboxsysteem. Hiermee biedt SAC een geschikte oplossing voor elk soort bedrijf, ongeacht grootte en bedrijfsvoering, die helemaal afgestemd wordt op de huidige en toekomstige individuele behoeften van de melkveehouder.

Blijven onderhoud en ondersteuning voor Futureline Elite

Dit nieuws betekent ook dat SAC stopt met de verkoop van haar melkrobot Futureline Elite. Klanten met een Futureline Elite kunnen echter gewoon op de onderhoudsdiensten en klantenservice blijven vertrouwen. “Sinds SAC in oktober 2021 de handen ineen heeft geslagen met BouMatic, is er een specifiek nieuw pad uitgestippeld voor de robot. Dit biedt SAC nieuwe kansen”, legt Carsten Nielsen, CEO van SAC Group Europe, uit. “Hoewel we tevreden zijn over de Futureline Elite, voelden we ons gedwongen verder te gaan met één basismodel om snelle en praktische verdere ontwikkeling te waarborgen.”

Bewezen solide melktechnologie

“We zien de Gemini van SAC als een geweldige kans, omdat de robot uniek, zeer stabiel en dier- en gebruikersvriendelijk is”, zegt Nielsen. “Bij SAC kijken we vol vertrouwen naar de toekomst en vervolgen we de richting die we zijn ingeslagen, met onder andere conventionele melksystemen voor geiten, schapen en koeien. Met het Gemini-concept kan SAC volledig onafhankelijk in de markt opereren, en dat past bij ons DNA.”

SAC – A healthy dairy farming life

SAC ontwikkelt al meer dan 85 jaar oplossingen voor koeien, geiten en schapen op mondiaal niveau. De intuïtieve en innovatieve melkoplossingen voorzien in de ‘dagelijkse’ behoeften van de dieren, melkveehouders en personeel. Op die manier kunnen melkveehouders hun bedrijf efficiënter runnen en een meer winstgevend en duurzaam bedrijf ontwikkelen. Het doel is eenvoudig: een optimale gezondheid op en van het melkveebedrijf. Om die reden legt SAC de focus op vijf pijlers die in alle facetten van het bedrijf worden weerspiegeld: melkkwaliteit, carbon footprint, ergonomie, dierenwelzijn en een levensduur.

De Gemini powered by SAC is vanaf maart 2022 verkrijgbaar via SAC’s dealernetwerk.

Nieuwsgierig geworden? Download de brochure.