Vicon
Favoriet

Vicon Andex dubbele harken: Betrouwbaar harken voor maximale opbrengst!

De twee-elements rotorhark blijft één van de meest gangbare harken voor de Nederlandse veehouder. De Vicon Andex 804-844-904 Hydro twee elements harken zijn machines die robuust, eenvoudig en betrouwbaar zijn. Zo haalt u altijd het maximale uit de oogstcapaciteit.

De twee-elements rotorhark blijft één van de meest gangbare harken voor de Nederlandse veehouder. De Vicon Andex 804-844-904 Hydro twee elements harken zijn machines die robuust, eenvoudig en betrouwbaar zijn. Zo haalt u altijd het maximale uit de oogstcapaciteit.

De Vicon Andex 804, 844 en 904 Hydro zijn echte professionele harken met twee ‘Heavy Duty’ rotoren. De verschillen zitten hem slechts in de werkbreedtes. Deze zijn aanvankelijk 8m, 8.4m en 9m. Daarnaast hebben de harken een hydraulisch verstelbare flexibele werkbreedte.

Flexibele werkbreedte

Andex 804:
7.00 – 8.00 meter werkbreedte

Andex 844:
7.60 – 8.40 meter werkbreedte

Andex 904 Hydro:
8.00 – 9.00 meter werkbreedte

De rotoren zijn ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en beschikken over een stofdichte oliebadaandrijving. Daarnaast beschikken de harken over een robuust frame en zijn standaard uitgevoerd met 380/55-17 banden. Het achterframe met gedwongen besturing maakt de hark uiterst wendbaar, met nauwkeurige spoorvolging en daardoor krap draaiend op de kopakker. De rotoren kunnen tot 45cm hoogte uitheffen, waardoor er veel bodemvrijheid ontstaat op de kopakkers.

TerraLink Quattro wielstel op de Andex

Het belangrijkste bij een zwadhark is om efficiënt te werken en een schoon en scherp zwad te leveren. De juiste snelheid en nauwkeurigheid zorgen voor de juiste kwaliteit van het ruwvoer, zonder vervuiling in het zwad.

Het unieke TerraLink Quattro wielstel van Vicon zorgt voor een perfecte bodemvolging en is tevens geheel onderhoudsvrij. Het systeem is befaamd om zijn bodemvolging waardoor er altijd een schoon zwad gevormd wordt, zelfs in oneffen weilanden. De speciale uitsparingen in de frameconstructie absorberen trillingen vanaf de rotor en geeft de arm de flexibiliteit om iets te torsen voor betere bodemvolging en stabiliteit van de rotor. Elke rotor beweegt in 3 richtingen en reageert accuraat op oneffenheden in het veld.

De rotoren zijn volledig flexibel in alle richtingen, waardoor de tanden een buitengewone bodemvolging hebben.

Zo wordt er altijd een schoon zwad gemaakt zonder ruwe as in het gewas.

Enkelzijdig heffen voor lage transporthoogte

De Andex 904 Hydro is standaard uitgevoerd met enkelzijdig heffen en blijft, net als de 804/844 ondanks zijn 9 meter werkbreedte onder de 4 meter transporthoogte, zonder een tandarm te hoeven verwijderen. Enkelzijdig heffen is optioneel op de Andex 804 en 844. Dit is mogelijk dankzij de hydraulische functie op het transportwielstel, waardoor de hark in zijn geheel kan zakken. Hierdoor is de hark lager in transport, maar heeft ook een laag zwaartepunt wat hem zeer stabiel op de weg maakt.

Bi-tangentiale tandarmen voor een scherp en gelijkmatig zwad

Alle Vicon harken zijn altijd voorzien van bi-tangentiale tandarmen. Dit betekent dat de tandarm een klein beetje gebogen is. Dit zorgt ervoor dat de tanden sneller en hoger uit het zwad getrokken worden, precies op het juiste moment voor een strakke en gelijkmatige zwadopbouw. Zo wordt er altijd een perfect luchtig zwad gemaakt.

De tandarmen op de Vicon Andex harken hebben een gebogen vorm voor een betere zwadvorming (grijs) ten opzichte van een rechte tandarm (blauw).

Lees hier meer