Vicon
Favoriet

Vicon frontaanbouw kunstmeststrooier

Door de combinatie front-achterstrooier van Vicon te gebruiken wordt de bemestingsnauwkeurigheid verhoogd doordat in één werkgang twee verschillende meststoffen kunnen worden gestrooid.

Door de combinatie front-achterstrooier van Vicon te gebruiken wordt de bemestingsnauwkeurigheid verhoogd doordat in één werkgang twee verschillende meststoffen kunnen worden gestrooid.

Nauwkeurigheid verhogen

In plaats van een mengsel te strooien is het mogelijk om twee verschillende soorten meststoffen met verschillende fysische eigenschappen toe te passen, beide met een correcte instelling om een perfecte nauwkeurigheid van de voedingsstoffen en een perfect strooibeeld te krijgen. Het resultaat is een hogere opbrengst en een efficiënter gebruik van de toegediende meststoffen.

Perfecte gewichtsverdeling

Met een strooier achteraan en één vooraan is er een grotere capaciteit en tegelijk een perfecte gewichtsbalans op de trekker. Dit betekent dat er minder bodemdruk is, wat resulteert in minder bodemverdichting. Indien er geen aftakas aan de voorzijde van de trekker beschikbaar is, kan de centrale hydraulische aandrijflijn op de GEOSPREAD-strooiers worden gebruikt. De TrimFlow kantstrooier kan links en rechts worden toegevoegd voor het strooien van randen en kopakkers.

Maximale productiviteit

De verschillende GEOSPREAD-modellen, met verschillende capaciteiten, kunnen vooraan en achteraan worden gecombineerd tot een totale capaciteit van 6000 of 7000 liter.

Op de ISOBUS-terminal kan elke schijvenstrooier worden geselecteerd en kan de juiste instelling eenvoudig worden ingevoerd. De sectiecontrole schakelt automatisch secties op beide strooiers in en uit om overlappingen tot een minimum te beperken. Met de Variable Rate Application op alle Vicon GEOSPREAD strooiers is het mogelijk om automatisch de strooihoeveelheid afzonderlijk van de voor- en achterstrooier in te stellen. Voor nog meer precisie past MULTIRATE binnen een werkbreedte meerdere doseringen toe, onafhankelijk van de voor- en achterstrooier.

Meer informatie?

Kijk op www.vicon.nl of neem contact op met een dealer in uw omgeving via deze link https://www.vicon.nl/Over-Vicon/vicon-dealers