Vicon
Favoriet

Vicon schijvenmaaiers, dé keuze voor de perfecte snede

Vicon maaiers zijn de ultieme combinatie van precisie, prestatie en duurzaamheid voor elke maaiuitdaging.

Vicon maaiers zijn de ultieme combinatie van precisie, prestatie en duurzaamheid voor elke maaiuitdaging.

Het hart van de Extra schijvenmaaier

De driehoekschijven zijn het DNA van Vicon. Maar wat zijn nou de voordelen van driehoekschijven? Om te beginnen biedt Vicon het ‘Express’ snel wissel systeem. Alle Vicon schijvenmaaiers kunnen worden uitgevoerd met dit systeem. Door een sleutel te plaatsen tussen maaischijf en meshouder en deze naar beneden te bewegen is het klaar om gewisseld te worden. Overigens kunnen alle messen aan twee zijden gebruikt worden!

Paarsgewijs in elkaar draaiende schijven

Met drie messen per schijf is er altijd minimaal een mes dat maait en ontstaat er een ruime overlap tussen de maaischijven. Vooral bij een hogere rijsnelheid is dit een garantie voor een streeploos maaibeeld en 30% minder belasting per mes, wat automatisch minder slijtage van de messen oplevert.

Paarsgewijs draaiende maaischijven betekent dat elk paar maaischijven altijd tegen elkaar in werkt. Het grote voordeel hiervan is dat het gemaaide gras direct over de balk naar achteren afgevoerd wordt. Dit voorkomt dat het gemaaide gras, de maaiwerking van de schijven verstoort.

Een nieuwe dimensie in maaiprestaties

De Extra maaibalk garandeert een constante maaikwaliteit en is enorm stil. De basis van deze robuuste balk is gevormd door twee in elkaar gelaste U-profielen. Door deze oerdegelijke constructie bent u verzekerd van een lange levensduur. De balk is tevens voorzien van een ruime hoeveelheid olie, waardoor de temperatuur aanzienlijk lager gehouden kan worden. Dit garandeert een efficiënte overbrenging van de krachten en geeft minder slijtage.

NonStop obstakelbeveiliging = NonStop maaien

Alle Vicon schijvenmaaiers uit de 300-serie zijn uitgerust met het Vicon NonStop obstakelbeveiligingssysteem. Dit beschermt de maaibalk tegen beschadiging en maakt dat u niet meer hoeft te stoppen of achteruit te rijden bij obstakels of zelf mesdelen in het gewas vind.

Als de maaibalk in aanraking komt met een obstakel zwenkt de maaier naar achteren en omhoog. Op deze manier wordt de maaibalk maximaal beschermd. Als de beveiliging is ingeschakeld zorgt de veerbelasting ervoor dat het Vicon NonStop obstakelbeveiligingssysteem automatisch terugkeert naar de oorspronkelijke uitgangspositie.

Perfecte combinatie

Tot slot moet gezegd worden dat de Extra 300-serie een uitstekende prestatie levert in combinatie met laag gewicht en maaibreedte (vanaf slechts 120 pk een breedte van 8.70m maaien).

Binnen de 300-serie zijn ook vlindermaaiers leverbaar. Nog meer capaciteit in minder tijd is mogelijk met de Extra 390-395. Wat de wensen ook zijn, Vicon heeft altijd een maaier die past!