2021 – 1


Nummer 01
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 1)

afbeelding

Opnieuw kennismaken – Omas weer in Nederland

29-01-2021 | 4 minuten Gertjan Zevenbergen

Na een afwezigheid van ongeveer tien jaar, zijn de verticaal mengende voermengwagens van Omas weer te koop in Nederland. Veehouderij Techniek bekeek een 16 kuubs-versie.

afbeelding

Transitiestal op maat – Extra aandacht voor de koe

28-01-2021 | 8 minuten Frank Rijnsburger

Goede huisvesting is van groot belang in de transitieperiode. Veehouderij Techniek geeft een aantal handvatten voor de ideale transitiestal.

afbeelding

Wat bracht 2020?

25-01-2021 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Corona leidt ertoe dat beurzen worden afgelast of uitgesteld. Het weerhoudt fabrikanten er niet van nieuwe technieken te presenteren.

afbeelding

Bekapbox naar de koe – VMflexicare-klauwbekapbox

19-01-2021 | 7 minuten Frank Rijnsburger

De VMflexicare is een beetje een vreemde eend in de bijt. In plaats van dat je de koe in de klauwbekapbox moet drijven, breng je de box naar de koe toe. Dat scheelt veel tijd, ervaren gebruikers.

afbeelding

Iedere dag een nieuw op geschoond ligbed

15-01-2021 | 4 minuten Gertjan Zevenbergen

De vrijloopstal geeft koeien de ruimte. Maar het composterende ligbed brengt zijn eigen problemen met zich mee. Dat moet anders, denkt Henk Hanskamp. Hij bedacht de BeddingCleaner die mestflatten uit het ligbed verwijdert. De uitvinder is nu op zoek naar veehouders die de machine willen uitproberen.

afbeelding

Stalvoeren in loonwerk – Postel voert vers gras bij klanten

13-01-2021 | 3 minuten Frank Rijnsburger

Loon- en transportbedrijf Postel in Tilligte (Ov.) is een loonbedrijf dat sinds een aantal jaren ook opereert als landbouwmechanisatiebedrijf. Het idee om stalvoeren als loonwerkdienst aan te bieden, bestond al langer. Met stalvoeren is voor melkveehouders een flinke besparing op krachtvoer mogelijk door een betere benutting van het gras. Droge zomers in de afgelopen jaren […]

afbeelding

Fendt 313 Vario – Luxe raspaard

11-01-2021 | 5 minuten Frank Rijnsburger

Fendt heeft de bediening van de 300 en 700 Vario-serie compleet vernieuwd. De 313 Vario met het FendtOne-bedieningsconcept is gepeperd geprijsd. Gelukkig krijg je er wel veel voor terug.

afbeelding

Melkbekers uit de vloer – Dairymaster melkt zonder klauw

06-01-2021 | 8 minuten Frank Rijnsburger

De Ierse fabrikant Dairymaster heeft bij de geitenmelkstallen al jaren een melksysteem zonder melkklauwen. Nu is de versie voor melkvee ook klaar.

afbeelding

Geschiedenis

04-01-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Ik constateer dat de tijd voorbijvliegt, terwijl ik een velletje van de kalender scheur. We schrijven januari 2021. Ik herinner me als de dag van gisteren de eerste keer dat ik koeien in een vrijloopstal zag rondstappen – en liggen. Het was in 2009 in Dorst (NB.). En ja, dat is intussen alweer twaalf jaar […]