2021 – 2


Nummer 02
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 2)

afbeelding

Beurs

26-03-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Beurzen – het zal u niets verbazen, maar ik kan ervan genieten. Het dagenlang over de vloeren van binnen- en buitenlandse beurzencomplex lopen, is een uitje. En hoewel lopen aan het eind van zo’n beurs meer op strompelen lijkt, hoor je mij niet klagen. Want in die tijd heb ik menige noviteit gevonden, nieuwe trends […]

afbeelding

Zetor Forterra HSX 140 – Frisse neus

12-03-2021 | 4 minuten Frank Rijnsburger

Zetor moderniseert heel geleidelijk het uiterlijk van zijn trekkermodellen. Na de Major en de Proxima was het recentelijk de beurt aan de Forterra – Zetors troef in het segment tot 110 kW (150 pk).

afbeelding

Merlo’s handige verreiker – Voltreffer

08-03-2021 | 6 minuten Frank Rijnsburger

Het hoge vermogensverlies naar de aftakas was het grootste pijnpunt van de oude Merlo Multifarmer. Dat euvel is met de 125 kW (170 pk) sterke Merlo Multifarmer 40.9 CS CVTronic opgelost.

afbeelding

Makkelijk verwisselen

26-02-2021 | 2 minuten Wilbert Beerling

In zijn vrije tijd is robotmonteur Rene Groenen fervent sleutelaar. Om het onderhoud aan VMS-melkers te vereenvoudigen, bedacht hij een tool waarmee je snel en makkelijk de tepelvoeringen kunt verwisselen.

afbeelding

Plassen op commando – Koetoilet vangt urine op

23-02-2021 | 8 minuten Gertjan Zevenbergen

Het koetoilet van Hanskamp ontving tijdens de digitale Eurotier een gouden medaille. De aangepaste krachtvoerbox laat een koe urineren.

afbeelding

Valse start – 10 veelgemaakte fouten bij robotmelken

22-02-2021 | 9 minuten Frank Rijnsburger

Veehouders die voor het eerst gaan melken met een robot, stuiten dikwijls op aanloopproblemen. Veehouders maken veelal dezelfde fouten. Veehouderij Techniek zet ze op een rij en geeft een aantal tips. Automatische melksystemen staan al jaren bovenaan de verkooplijsten. Nog even en de robot zal de visgraatmelkstal opvolgen als het meestgebruikte melksysteem op het Nederlandse […]

afbeelding

Met zijn tweetjes – Kalveren in paren zijn socialer

11-02-2021 | 4 minuten Redactie

De meeste kalveren worden de eerste weken apart gehouden. Maar ze vinden het leuker om samen op te trekken met een leeftijdgenoot. Wat zijn de voordelen van het huisvesten in paren? En hoe pak je het aan?

afbeelding

Luchtig uitgeserveerd – Wasserbauer Butler Gold

10-02-2021 | 7 minuten Jasper Lentz

De Wasserbauer Butler Gold brengt met een vijzel het voer luchtig voor het voerhek. Gebruikers roemen de betrouwbaarheid van de robot. Soms schort het wel aan de aanschuifkracht.

afbeelding

JOZ veegt vloer aan met  Barn-E

04-02-2021 | 6 minuten Frank Rijnsburger

In een jaar zonder beurzen heeft JOZ veel nieuwe machines geïntroduceerd. De nieuwe mestverzamelrobot Barn-E is er één van. Hij zuigt niet, maar maakt gebruik van een invoerrotor.