2021 – 6


Nummer 06
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 6)

afbeelding

Volvo gaat elektrisch – Shovel op lithium-ionaccu’s

31-12-2021 | 4 minuten Frank Rijnsburger

Volvo is vooral bekend van de bouwmachines, maar maakt sinds de overname van Zettelmeyer al jaren shovels die ook in de landbouw worden ingezet. Nu heeft het merk een compacte elektrische shovel.

afbeelding

Melkrobot vorstvrij – Praktische tips voor de winter

21-12-2021 | 4 minuten Marjolein Nielen

Door warme winters was de aandacht voor vorstpreventie van de robot de laatste jaren wat verslapt. De vorst in februari van dit jaar was een wake-up call voor veehouders. Hoe bereid je de melkrobot voor op vorst?

afbeelding

Nooit meer kalk scheppen dankzij Vidkalk-frame

14-12-2021 | 2 minuten Chris Vlaanderen

Het scheppen van kalk uit een bigbag is vaak een gehannes. Daarom bedacht Amatrex uit Ens (Fl.) een frame waarop je de bigbag plaatst. Met een schuif kun je dan de kalk rustig in een kruiwagen lossen.

afbeelding

Hoe vaak melken? – Driemaal daags is niet heilig

01-12-2021 | 4 minuten Klariena Flikweert

Hoe vaker je een koe melkt, hoe meer melk ze geeft. Maar te vaak melken is slecht voor de uiergezondheid, al geldt dat ook als je een koe te weinig melkt. Hoe vaak moet een koe idealiter worden gemolken?

afbeelding

Gezamenlijke opfok – Flexibiliteit in groepsgrootte

16-11-2021 | 5 minuten Marjolein Nielen

De melkveebedrijven van gebroeders Heemskerk werkten al veel samen. Nu brengen ze het oudere jongvee onder in dezelfde nieuwe jongveestal.

afbeelding

Valtra G135 Versu – Camouflage

08-11-2021 | 5 minuten Albert van der Horst

De Valtra G135 Versu is met zijn scherpe draaicirkel een handige trekker. Verder heeft de in schutkleuren getooide testtrekker een fijne armleuning en een uitstekend scherm. De cabine is aan de kleine kant.

afbeelding

JOZ-stikstofkraker maakt kunstmest

08-11-2021 | 7 minuten Gertjan Zevenbergen

Door mest zo te behandelen dat er kunstmest overblijft, zou je het stikstofoverschot op melkvee-bedrijven kunnen wegwerken. JOZ, de fabrikant van onder meer mestschuiven, bedacht daarvoor Gazoo. Een stikstofstripper die de ammoniakemissie met 80 procent zou reduceren.