Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

New Holland werkt aan een nieuwe maaidorser, zo blijkt uit deze foto’s die we van een lezer ontvingen. De CX6090 zou een van de modellen zijn uit een nieuwe serie die de bestaande vijf koppige CSX7000-serie vervangt.

Deze nieuwe CX6090 maaidorser zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Franse landbouwtentoonstelling Sima, volgend jaar februari in Parijs, voor het eerst te zien zijn. New Holland wil met de CX6000 serie vooral tegenwicht bieden aan de Claas Tucano.
Zes schudders
De CX6090 op de foto is volgens de eerste informatie voorzien van zes schudders en dezelfde cabine als op de FR-hakselaars van New Holland is te vinden. Ook de bedieningshendel kennen we al uit andere New Holland machines, waaronder de nieuwe T7 trekkers en de FR hakselaar.

AdBlue
De nieuwe maaidorser is voorzien van SCR om aan de milieueisen te voldoen en maakt dus ook gebruik van AdBlue. De CX6090 op de foto is het topmodel uit de nieuwe CX6000 serie en zou vooral geschikt zijn voor grote akkerbouwers en loonwerkers die het comfortniveau van de bestaande CSX-serie te laag vinden. De tankinhoud zou ongeveer gelijk zijn aan die van het huidige topmodel uit de CSX7000 serie en zo’n 9.000 liter bedragen.

Ook CX5000-serie
Het blijft overigens niet bij deze ene nieuwe CX6000-serie, beweren bronnen. Er komt, zoals het nu lijkt, ook een CX5000-serie. De machines in deze serie zouden voorzien zijn van vier en vijf schudders. Deze serie vult de ruimte op tussen de huidige, in Polen gebouwde, TC-serie en de nieuwe CX6000-serie. Ze hebben dan ook het zelfde cabinecomfort als de machines uit de CX6000-serie. 

Gerelateerde artikelen