Favoriet

Beurs

AgroTechniek Holland: een blik op de techniek van morgen

Robots, sensortechniek, GPS technologie, automatisering, zelfrijdende machines en drones. Er verandert veel in de landbouw. Het Toekomstpaviljoen op AgroTechniek Holland 2014 biedt de bezoeker een blik op de techniek en energie van morgen. Dat zegt de organisatie van de beurs.

Robots, sensortechniek, GPS technologie, automatisering, zelfrijdende machines en drones. Er verandert veel in de landbouw. Het Toekomstpaviljoen op AgroTechniek Holland 2014 biedt de bezoeker een blik op de  techniek en energie van morgen. Dat zegt de organisatie van de beurs.

Van een robottrekker zonder cabine die volledig automatisch op een afgebakend perceel werkzaamheden uitvoert tot een aardappelopslagverwijderingsrobot, suikerbietenoogstrobot en een Body Koe-ler voor koeien. Maar ook is er alles over biogas, stroom uit mest, bewegingsenergie, lichaamswarmte, windmolens en zonne-energie.

Op AgroTechniek Holland, van 10 tot en met 13 september in Biddinghuizen, worden ruim 3.000 landbouwmachines van meer dan 450 merken getoond door zo’n 260 fabrikanten, importeurs en dealers. Naast de 3.000 nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting is er ook een TrekkerParcours waar testritten gemaakt kunnen worden, een Behendigheidsparcours met alles over verkeersveiligheid en talrijke innovaties die meedingen naar de noviteitenprijs Bronzen Sikkel. Nieuw dit jaar zijn naast het Toekomst- en Energiepaviljoen de dagelijkse demonstraties oogsten, veldspuiten en grondbewerking.