Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mirco Maschio nieuwe baas van Maschio Gaspardo groep

Mirco Maschio, de tweede zoon van de onlangs overleden Egidio Maschio, is de nieuwe baas van de Maschio Gaspardo groep. De raad van bestuur draagt Mirco Maschio voor. Zijn oom Giorgio Maschio wordt vice-president.

Mirco Maschio, de tweede zoon van de onlangs overleden Egidio Maschio, is de nieuwe baas van de Maschio Gaspardo groep. De raad van bestuur draagt Mirco Maschio voor als president. Zijn oom Giorgio Maschio wordt vice-president.

Mirco Maschio is 38 jaar oud en werkt sinds 1998 bij het familiebedrijf. Sinds 2001 is hij lid van de raad van bestuur en sinds 2003 directeur van Maschio Gaspardo in Roemeniƫ. In die functie was hij verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe fabriek in Arad.

Vooruit kijken

De nieuwe raad van bestuur van de Italiaanse machinefabrikant bestaat nu naast Mirco Maschio (voorzitter) en Giorgio Maschio (vice voorzitter) uit Massimo Bordi (CEO) en de bestuursleden Andrea Maschio, Martina Maschio, and Franco Biasutti of Friulia.
Mirco Maschio zegt in een reactie dat het belangrijk is om vooruit te kijken. De Maschio Gaspardo Group implementeert momenteel een strategisch plan om de fabrikant er weer bovenop te helpen.

Leningen

Mirco stond de afgelopen jaren in de Italiaanse roddelpers regelmatig in de belangstelling vanwege zijn levensstijl. Met name zijn relaties met topmodellen trekken de aandacht. Zijn vader Egidio pleegde 24 juni zelfmoord. De geruchten gaan dat schuldeisers van Maschio verlangen dat het bedrijf zo’n 200 miljoen euro aan leningen terugbetaalt.