Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere dealer Geert-Jan de Kok krijgt groter werkgebied

John Deere dealer Geert-Jan de Kok breidt zijn netwerk uit. Het bedrijf doet dat met de dealerbedrijven De Vor, Brandes & Co met vestigingen in Werkhoven en Renswoude, maar ook in Schipper Mechanisatie in Putten.

John Deere-dealer Geert-Jan de Kok in Esbeek breidt zijn netwerk uit. Het bedrijf doet dat met de  dealerbedrijven De Vor,  Brandes & Co met vestigingen in Werkhoven en Renswoude, maar ook in Schipper Mechanisatie in Putten.

Na het faillisement van Westrenen ontstonden er witte plekken op de dealerkaart van John Deere. Al snel werden die plekken ingevuld door Jan de Winkel en Staadegaard een groter werkgebied te geven. Maar met name in oostelijk Utrecht en westelijk Gelderland waren geen John Deere-dealers meer te vinden.

De keuze voor zowel Schipper als De Vor, Brandes & Co is opmerkelijk. Beide bedrijven zijn namelijk oud-John Deere-dealer. De Vor, Brandes & Co voerde het merk tot 2011. Het jaar dat John Deere besloot het dealernetwerk te herstructureren. Ook Schipper verloor toen het dealerschap, maar bleef nog tot 2013 John Deere-trekkers en -machines verkopen, middels een samenwerking met Westrenen Mechanisatie.

Twee vrouwen

De Vor, Brandes & Co had sindsdien geen trekkermerk meer in het pakket, terwijl Schipper overstapte naar Massey Ferguson. Van dat merk heeft Schipper inmiddels weer afscheid genomen, meldt Geert-Jan de Kok. “Je kunt niet met twee vrouwen getrouwd zijn.”

Conform de John Deere-filosofie is het de intentie dat De Kok ook een aandeel neemt in de twee bedrijven die nu als subdealers zijn aangesteld. “Maar we zijn nog niet bij de notaris geweest.” Ook is nog niet duidelijk hoe groot het aandeel van De Kok in beide bedrijven zal worden.

Trainingen

John Deere geeft aan dat de ruime ervaring van de teams bij deze bedrijven wordt aangevuld met directe toegang tot de originele onderdelen en servicesystemen van John Deere. Daarnaast zullen de monteurs extra product- en servicetrainingen krijgen.