Favoriet

Bedrijfsnieuws

Positieve stemming in mechanisatiesector

De Europese mechanisatiesector ziet de huidige gang van zaken voor het eerst sinds 2014 weer positiever dan afgelopen maanden. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA.

De Europese mechanisatiesector ziet de huidige gang van zaken voor het eerst sinds 2014 weer positiever dan afgelopen maanden.  Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA.

Uit de Barometer, waarin 140 Europese machinefabrikanten hun mening geven, blijkt dat 42 procent van de respondenten voor de komende zes maanden een stijging in het aantal orders verwacht. De groei is volgens de fabrikanten met name te verwachten in de oogstmachines, trekkers en veehouderij. Machines voor de akkerbouw lijken iets minder in trek.

Met name de Europese markt doet het goed. Konden de fabrikanten voorheen leunen op de inkomsten uit export buiten de EU, de laatste tijd komen er meer orders vanuit landen binnen de EU.

Landen van waaruit veel vraag komt naar nieuwe machines zijn Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Roemenië is wat vraag betreft de beste van de rest.