Favoriet

Beurs

Agritechnica uitgesteld naar maart 2022

Agritechnica, de grootste landbouwmechanisatiebeurs van de wereld, zal dit jaar niet in november plaatsvinden, zoals gepland. De beursorganisatie stelt de beurs uit tot maart 2022 vanwege de nog steeds heersende corona-pandemie.

De beurs zal volgend jaar van zondag 27 februari tot en met zaterdag 5 maart in Hannover plaatsvinden, zo laat DLG weten. Volgens de beursorganisator bestaat er nog teveel onduidelijkheid over het verloop van de pandemie en de snelheid waarmee mensen ingeënt worden. Vier maanden uitstel zou volgens DLG en de Duitse organisatie van landbouwmachinebouwers VDMA, voldoende moeten zijn voor de aan de Agritechnica deelnemende bedrijven om een goede planning te maken. “Bezoekers, exposanten en zakelijke partners kunnen alleen bij elkaar komen als er een goede vaccin- en teststrategie is. En wij moeten zekerheid geven zodat de exposanten en bezoekers daarop hun planning kunnen aanpassen. Die zekerheid is er momenteel niet”, zegt DLG directeur Reindhard Grandke. “En daarom moeten we Agritechnica uitstellen.” Grandke is er echter van overtuigd dat tegen het einde van de zomer wel meer zekerheid gegeven kan worden. Dat tijdstip valt dan ook samen met de deadline voor het doorgeven van deelname aan Agritechnica 2022.

De afgelopen weken trokken grote landbouwmachinefabrikanten John Deere en Same Deutz-Fahr terug. Ook Kramp, Hardi en Yanmar annuleerden hun deelname aan Agritechnica. VDMA- voorziter Anthony van der Ley, noemt met name het Duitse vaccinatie-programma teleurstellend en hoopt in het voorjaar van 2022 weer een Agritechnica ’te kunnen vieren, zoals we hem kennen en waar we van houden.’

In november 2021 zal DLG wel een internetplatform openen dat technische informatie biedt. Het moet Agritechnica ondersteunen en bezoekers en exposanten de kans geen contacten met elkaar te leggen.