Grootste aandeelhouder verkoopt Kverneland-aandelen aan Kubota

Jens Ulltveit-Moe, verkoopt al zijn Kverneland-aandelen aan Kubota. Ullveit-Moe, een Noorse investeerder en eigenaar van beleggingsmaatschappij Umoe AS heeft nu nog 31,8 procent van de aandelen van Kverneland in handen.


Ulltveit-Moe heeft onvoorwaardedlijk toegezegd al zijn aandelen voor 10,50 Noorse kroon per aandeel aan Kubota te verkopen. Dat is 1 kroon meer dan CNH voor Kverneland bood en 2 kroon meer dan het oorspronkelijke bod van Kubota.

Als ook de overige aandeelhouders hun deel in Kverneland aan Kubota verkopen, zou het Japanse bedrijf 1.620 miljoen Noorse kroon voor het bedrijf betalen . Dat komt overeen met bijna 210 miljoen euro, 40 miljoen meer dan het bod van afgelopen vrijdag.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.