ATH 2014: Lemken demonstreert isobus-ploeg

Onder grote belangstelling demonstreerde machinefabrikant Lemken gisteren op AgroTechniek Holland een zesscharige Juwel 8-ploeg die elektronisch via isobus wordt aangestuurd.

De ploeg werd eind vorig jaar al gepresenteerd op Agritechnica, maar tijdens een persdag dit voorjaar in Duitsland kon de ploeg door de slechte weersomstandigheden zijn kunnen nog niet in het veld laten zien. Op het demonstratieterrein van Agro Techniek Holland waren de omstandigheden uitstekend en kon de ploeg eindelijk voor het publiek de grond in.

Gps

Via isobus kun je de ploeg elektronisch overrug en overbuik stellen, de diepte van het dieptewiel regelen en de breedte verstellen. Bovendien is het systeem te koppelen aan gps-besturing. De komende tijd gaat de fabrikant onderzoeken of de isobus-ploeg overweg kan met de gps-systemen die op de markt zijn.

Lemken

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.