Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

ATH 2014: Kongskilde bouwt nieuwe kopeg

De Deense fabrikant Kongskilde heeft een nieuwe serie kopeggen gebouwd die de oude HK31 en HK32 gaan vervangen. De Kongskilde Power Till 1000 is vooral zwaarder uitgevoerd, zodat de machine beter overweg kan met de krachtige trekkers van vandaag de dag.

Vooralsnog wordt de Power Till 1000 geleverd in drie werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter. Op termijn wil Kongskilde de kopeg ook in grotere werkbreedtes leveren. Wie nu al een Kongskilde-kopeg wil in een grotere werkbreedte is nog even aangewezen op het oude type.

De nieuwe kopeg kan overweg met trekkers met een vermogen van maximaal 220 pk. Kongskilde heeft onder meer de afstand tussen de twee lagers onder de tandwielen vergroot, waardoor de constructie beter bestand is tegen grote krachten. Verder is de aandrijfkast naar achteren geplaatst, zodat de aftakas een minder grote hoek maakt.

Verschillende tanden

Voor de Power Till 1000 zijn twee verschillende tanden beschikbaar: een die sleept en een die meer stekend werkt. Via een snelwisselsysteem (een bout met een klip) zijn de tanden van een machine van drie meter in een halfuurtje te verwisselen.

De egalisatieplaat heeft Kongskilde bevestigd aan de diepterol. Een mooie oplossing. Als je diepte verandert, hoef je niet ook de diepte van de egalisatieplaat aan te passen. Uiteraard kan de fabrikant de machine leveren met verschillende rollers.

Gerelateerde artikelen