New Holland meest aanwezig op akkerbouwbedrijf

Trekkermerk New Holland is op de Nederlandse akkerbouwbedrijven gemiddeld het meest aanwezig. Dat blijkt uit de AkkerbouwScanner 2015 van AgriDirect. Op plek twee staat John Deere. De top 3 wordt compleet met Case IH.

In de top vijf van trekkermerken die het meest aanwezig zijn staat Fendt op plek 4 en Massey Ferguson op plek 5.

Trend

AgriDirect heeft onderscheid gemaakt tussen bedrijven met minder dan 10 hectare, 10 tot 20 hectare, 20 tot 50 hectare, 50 tot 100 hectare en 100 hectare of meer. New Holland is daarbij gemiddeld het meest aanwezig. Maar de trend in de statistieken van AgriDirect laat zien dat er, naar mate het aantal hectares stijgt, een verschuiving is in de top drie trekkermerken. Bedrijven met meer dan 50 hectare grond geven de voorkeur aan John Deere. Bij bedrijven met 100 hectare of meer zijn de verschillen tussen John Deere en New Holland het grootst in het voordeel van John Deere (37,3 % tegenover 29,8 %).

Onder aan de lijst van aanwezige trekkermerken op een akkerbouwbedrijf staan Hurlimann en Kubota (respectievelijk 0,1 en 0,2 procent).

New_Holland_T6.160-1

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.