Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Wetsvoorstel kentekening ter inzage

Het wetsvoorstel voor kentekening van landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid en hun aanhangwagens kan momenteel worden ingezien. Dat meldt Cumela Nederland. Tot 8 mei 2015 kan iedereen reageren op deze zogenoemde internetconsultatie van het wetsvoorstel kentekening.

Het wetsvoorstel gaat over de invoering van een algehele kentekenplicht voor landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid, mobiele machines en daardoor voortbewogen aanhangwagens en verwisselbare getrokken machines. De kentekenplicht geldt alleen voor voertuigen waarmee op de openbare weg wordt gereden. De wet treedt naar verwachting op 1 januari 2017 in werking. Vanaf die datum zullen nieuwe voertuigen met een kenteken afgeleverd worden.

Tot 8 mei aanstaande kan er gereageerd worden op het wetsvoorstel en de bijbehorende stukken zoals de Memorie van Toelichting (MvT). In de MvT staat een uitgebreide onderbouwing van nut en noodzaak van het kentekenen van landbouwtrekkers en zelfrijdende machines. Internetconsultatie kentekening biedt toegang tot het wetsvoorstel, de MvT en de bijbehorende stukken.

Gerelateerde artikelen