Deere: Goede redenen om software af te schermen

John Deere reageert op de ophef die is ontstaan door een brief van de fabrikant aan de US Copyright Service. In de reactie benadrukt de fabrikant dat er goede redenen zijn om de software af te schermen, maar dat het nog steeds mogelijk is om eventuele problemen zelf op te lossen.

Emissie eisen, veiligheid en de prestaties van de trekker. Dat zijn volgens Deere-woordvoerder Barry Nelson de redenen waarom John Deere de software afschermt. “We willen voorkomen dat daarin wordt gekeken of dat er wijzigingen worden aangebracht.”

Het is inderdaad zo dat men alleen eigenaar is van de trekker en niet van de software. “Maar dat is niet nieuw”, vertelt Nelson. “Deze constructie wordt al veel langer gebruikt.”

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.