Köckerling schijveneg van zes meter breed

De Duitse machinebouwer Köckerling komt naar Agritechnica Hannover met onder meer een nieuwe grote schijveneg met een werkbreedte van 6 meter. De 40 schijven hebben een doorsnee van 62 cm en die kunnen onder een hoek van 217 graden worden gezet.

Achter de transportwielen (560/60-22.5) zit een dubbele wals. De machine weegt 6.950 kg en is daarmee 2.000 kg lichter dan zijn voorganger. Voor transport wordt de machine opgeklapt tot een breedte van 2,99 meter. De machine vraagt een trekker met een vermogen van tenminste 185 kW (250 pk).

Köckerling

Smalle zaaimachines

Naast de grote schijveneg toont Köckerling ook de VITU 400 graanzaaimachine. De nieuwe wat smallere zaaimachine heeft dertig dubbele schijfkouters bij een werkbreedte van vier meter. De voorraadtank heeft een inhoud van 2.700 liter, de lege machine weegt zo’n 6.230 kg.

Köckerling_zaaimachine

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.