Tribine krijgt nog meer vermogen

De eerste productiemodellen van de in de Verenigde Staten ontwikkelde Tribine-maaidorser krijgt een totaalvermogen van 477 kW (650 pk). Dat vermogen haalt de machine uit twee identieke Cummins-motoren met een inhoud van 9,0 liter.

Deze zomer toonde de fabrikant op de Farm Progress Show nog een Tribine met twee verschillende motoren. Eén 6,7 litermotor voor de rijaandrijving en de hydrauliek met een vermogen van 195 kW (265 pk) en de 9,0 litermotor met een vermogen van 239 kW (325 pk) voor de aandrijving van het dors- en reinigingsmechanisme. De eerste motor heeft het bedrijf nu vervangen. De machine voldoet zonder het gebruik van AdBlue aan de emissie-eisen.

De machine heeft afgelopen zomer voor eerst proefgedraaid in de VS. De Tribine heeft knikbesturing en fuseebesturing op de achteras, het dorsgedeelte rust op de voorste as, een enorme graantank van 36.000 liter rust op de achteras. In twee minuten is een volle tank weer leeg.

Geen overlaadwagen

Leeg weegt de kolos 22 ton. Toch blijft de schade aan de bodemstructuur beperkt, aldus de fabrikant. Ten eerste hebben de Amerikaanse boeren door de enorme graantank geen overlaadwagen meer nodig. Bovendien, door de combinatie van knik- en fuseebesturing op de achteras kan de machine in hondengang over het perceel. De machine heeft vier evengrote wielen van 1,10  meter breed (1.100/45R46). Ook met het maaibord eraf blijft de machine te breed voor de Europese wegen: 4,80 meter.

Tribine-DSC_0074

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.