Ierse oldtimerliefhebbers enthousiast op Britse veiling

Oldtimers doen het goed bij Ieren die op de Britse veiling hun slag slaan. Met dank aan de huidige wisselkoers vormen de Ieren het grootste aandeel buitenlandse kopers in het Britse Cheffins’ veilinghuis. Dat meldt het Ierse Agriland.

Volgens Cheffins’ directeur William King is het niet verwonderlijk. “De handel in oldtimers heeft altijd bestaan. Dat het nu enorm stijgt het met niets anders te maken dan met de goedkope Pond.”

In het afgelopen jaar is er in totaal voor 6,4 miljoen euro aan vintage machines verkocht bij Cheffins. Dat betekent een verkooprecord. Onder de vintage machines vallen onder meer trekkers, machines en stoommachines. Volgens King hebben de trekkers verreweg het grootste aandeel in de verkoop. (Agriland.ie)

(Foto: Agriland.ie).

Een 1966 Massey Ferguson 135 met minder dan 1.000 uren op de teller leverde €23,800 op. (Foto: Agriland.ie).

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.