Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Sleutelen aan machine wellicht verboden

Boeren in vier van de Verenigde Staten mogen straks wellicht niet meer zelf sleutelen aan hun machines. De staten Massachusetts, Minnesota, Nebraska en New York willen dat in de toekomst alleen nog gecertificeerde monteurs reparaties verrichten. Dat meldt Farm Journal.

Volgens de vier staten komt dat de veiligheid en het milieu ten goede. Ook zou de voorgenomen wetgeving (fair repair legislation) kopers van tweedehands materiaal beschermen. Nu komen kopers van tweedehands materiaal er na aankoop soms achter dat de eerste eigenaar aan de software heeft gerommeld, waardoor het werktuig niet zo werkt als hij had verwacht.

Niet enthousiast

Boeren reageren niet enthousiast op de voorstellen. Mick Minchow uit Waverly, Nebraska: “Ik wil geen twee ritten maken naar het mechanisatiebedrijf: één voor de diagnose en één voor de reparatie zelf.” Bernie Bernhard van koepelorganistatie Association of Equipment Manufacturers heeft boeren altijd aangemoedigd om zelf aan hun trekkers en machines te sleutelen. Maar voor reparaties op het vlak van veiligheid en milieu is de voorgenomen we­tgeving een goede zaak, vindt hij. “Niet iedereen met een steeksleutel moet deze reparaties uitvoeren. Daarvoor hebben­ we goedgetrainde monteurs in dienst.”

Gerelateerde artikelen