Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zetor Major HS met nieuwe transmissie

Trekkerfabrikant Zetor introduceerde in 2013 de Major. Nu hebben de Tsjechen de trekker voorzien van een update. De belangrijkste veranderingen zitten in de transmissie met een electrohydraulische PowerShuttle. De productie van de nieuwe Major wordt in januari gestart.

Trekkerfabrikant Zetor introduceerde in 2013 de Major. Nu hebben de Tsjechen de trekker voorzien van een update. De belangrijkste veranderingen zitten in de transmissie met een electrohydraulische PowerShuttle.  De productie van de nieuwe Major wordt in januari gestart.

De eerste editie van de Major had 12 versnellingen voor- en 12 achteruit. De nieuwe trekker, Major HS genaamd, heeft er 24 voor- en 12 achteruit. En de transmissie heeft dus een power shuttle voor richtingsverandering onder belasting.

In het werkbereik van 4 tot en met 12 kilometer per uur heeft de Major zes versnellingen. De minimale snelheid van de nieuwe bak is 0,5 kilometer per uur. De topsnelheid is veertig kilometer per uur. Aan de motor heeft Zetor niet veel gesleuteld. Net als in de 2013 gepresenteerde Major heeft de HS een 2,9 liter viercilinder met een vermogen van 56 kW (76 pk).