Kverneland introduceert veldspuit iXdrive 4180

Het kleine broertje van de iXdrive zelfrijdende veldspuit. Zo noemt machinefabrikant Kverneland de nieuwe iXdrive 4180. De nieuwe spuit heeft een tankinhoud van 4.000 liter. Het vermogen haalt de machine uit een viercilinder 175 pk motor van JCB.

De wielbasis van de iXdrive 4180 is 30 centimeter korter dan die van de grote variant. De draaicirkel is, zo meldt Kverneland, 3,9 meter. De transportbreedte bedraagt 2,55 meter.

Functies in cabine

De iXdrive 4180 wordt standaard geleverd met de zogenoemde IsoMatch Tellus terminal en iXclean Pro automatische kranen bediening. Dat betekent dat alle functies kunnen worden bediend vanuit de cabine.

Spuitboom 24 tot 36 meter

De nieuwe veldspuit heeft een HSS spuitboom van 24 tot 36 meter of de aluminium HSA spuitboom  van 24 meter. Beide spuitbomen zijn uitgevoerd met pneumatische dopafsluiting. De iXdrive 4180 verkrijgbaar met drie verschillende bodemvrijheden en spoorbreedte combinaties.

iXdrive

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.