Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Europese harmonisatie zelfrijders nog niet rond

Het duurt nog minstens een halfjaar voordat de Europese Commissie met een wetsvoorstel komt voor de harmonisatie van de Europese weg- en verkeerseisen voor zelfrijdende landbouwmachines als maaidorsers en zelfrijdende spuiten.

Dat schrijft Cema in haar nieuwsbrief van januari. Volgens de koepelorganisatie van Europese fabrikanten en importeurs van landbouwmachines dringt de agrarische machine-industrie al enkele jaren aan op Europese weg- en verkeerseisen.

Administratieve lasten

Op dit moment werkt Cema samen met de andere Europese verenigingen van fabrikanten (CECE, EGMF, FEM en EUnited Municipal Equipment) aan gemeenschappelijk standpunt over de homologatieprocedure. Cema pleit voor een procedure die verkeersveilige landbouwmachines garandeert, zonder dat het leidt tot hoge administratieve lasten voor de fabrikanten.

De komende maanden praat de Europese Commissie met alle belanghebbenden. Daarna worden de ideeën halverwege dit jaar besproken in de Europese Commissie. Als alles goed gaat kan vervolgens een wetsvoorstel worden ontwikkeld.

Gerelateerde artikelen