En weer een wereldrecord: 439,73 ton sojabonen oogsten in acht uur

Het regent records de laatste dagen. New Holland oogstte in Brazilië op 5 april 439,73 ton sojabonen in acht uur geoogst. Het is volgens RankBrasil een wereldrecord.

De CR8.90 maaidorser oogste 4.886 kg sojabonen per hectare. Dat is meer dan het gemiddelde in Brazilië. Dat ligt namelijk op 3.600 kg. Het vochtgehalte van het gewas was hoog. Op de ochtend van de recordpoging was namelijk 20 millimeter regen gevallen. De oogst op de boerderij Villa Panambi startte half elf ’s ochtends en eindigde half zeven ’s avonds. In de tussentijd werd zo’n 90 hectare bonen gedorst. Gemiddeld komt dat de capaciteit op 54,97 ton per uur.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.