Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

New Holland introduceert eenvoudige maaidorser voor Azië en Zuid-Amerika

Tijdens Sima introduceerde New Holland de TC5.30. Een maaidorser die in het Belgische Zedelgem op basis van eenvoudige en oude techniek uit de bekende TC-serie is ontworpen.

Tijdens Sima introduceerde New Holland de TC5.30. Een maaidorser die in het Belgische Zedelgem op basis van eenvoudige en oude techniek uit de bekende TC-serie is ontworpen.

De maaidorser is voorzien van vijf schudders, een 1,30 meter brede dorstrommel met een diameter van 60 cm en een 5,9 liter zescilinder turbomotor van 96 kW (130 pk). En juist die motor zorgt ervoor dat je de machine niet op Europese en laat staan op Nederlandse percelen zult zien. De krachtbron voldoet namelijk niet aan de Stage 4 milieu-eisen. De maaidorser is namelijk speciaal ontworpen voor de Indiase markt, zoals LandbouwMechanisatie eerder meldde. Jaarlijks worden er in het segment waar de TC5.30 in valt, zo’n 3.000 maaidorsers in dat land verkocht. De specificaties maken de eenvoudige combine echter ook interessant voor China, Midden- en Zuid-Amerika.

Rupsversie

De tank heeft een inhoud van 3.000 liter en de machine is te leveren met een optionele rotorafscheider. Standaard heeft de maaidorser een dubbele cascade reinigingsbak. Bekende maar geen oude techniek dus. New Holland levert de maaidorser met een 4,5 meter maaibord of een 5 rijige maisbek. Wie met de machine in natte rijst aan de gang wil, kan het beste de rupsversie bestellen. Een cabine is overigens niet standaard. De TC5.30 zal gebouwd worden in Pune. Een fabriek in het westen van India. Deze fabriek opent eind dit jaar haar deuren.

Gerelateerde artikelen