Claas isobus app is goedgekeurd

De Easy on board-app van Claas heeft het officiele isobus certificaat gekregen van de Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF). Daarmee is het de eerste app, die op de Apple Ipad tablet computer draait, die deze erkenning heeft gekregen.

De AEF heeft twee certificaten gekregen. Eentje voor de bedienen van isobus machines en eentje voor het aansturen van een op de tablet aangesloten joystick.

Goedkoop alternatief

Volgens Claas is de Easy on board app daardoor een goedkoop alternatief voor een isobus-terminal. Je kunt de tablet immers ook voor andere zaken gebruiken. Het ontvangen van e-mails of het navigeren naar een perceel, bijvoorbeeld.

Netwerk-adapter

Overigens communiceert de app niet zomaar met de isobus machine. Je moet daarvoor een speciale netwerk adapter, de Claas CWI, installeren. Die adapter moet je inpluggen op de isobusstekker in de cabine van de trekker.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.