Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Robot slingert als aap boven het gewas

Onderzoekers van Georgia Institute of Technology hebben een robot ontwikkeld die zich als een aap voortbeweegt langs een kabel boven de gewassen. De robot maakt foto’s van de gewassen en stuurt ze door.

Onderzoekers van Georgia Institute of Technology hebben een robot ontwikkeld die zich als een aap voortbeweegt langs een kabel boven de gewassen. De robot maakt foto’s van de gewassen en stuurt ze door.

De bewegingen van de robot zijn gebaseerd op die van een luiaard. De robot zwaait namelijk met zijn armen en grijpt steeds een ander deel van de kabel boven de gewasrij vast. Hierdoor beweegt hij zich vooruit. Ook kan hij zich verplaatsen naar het koord boven de naastgelegen gewasrij. Maar waarom slingeren? Volgens de onderzoekers is het handiger dat de robot zich niet via de grond hoeft voort te bewegen. Verder wordt het mogelijk om de camera te laten zakken en zo foto’s van de onderkant van het gewas te maken.

Momenteel zijn de onderzoekers nog druk met het testen van het prototype. In de toekomst moet de robot voorzien worden van zonnecellen. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat de robot lange tijd in het veld kan blijven zonder dat je de accu moet opladen.