Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

Wingtra-landbouwdrone vliegt volledig autonoom

De nieuwe landbouwdrone van Wingtra vliegt volledig autonoom. Opvallend is dat de drone, net zoals een helikopter, recht omhoog opstijgt. Vervolgens kantelt de drone en vliegt hij verder als een vliegtuig.

De drone stel je in via de WingtraPilot-software. In dit programma geef je aan welk oppervlakte de drone moet opmeten. Vervolgens berekent het programma de beste vliegroute.

Bij het desbetreffende perceel plaats je de drone verticaal op de grond. Daarna stijgt de drone automatisch op. In de lucht kantelt de drone en vliegt met ongeveer 55 km/h horizontaal verder. Nadat de drone de hele route heeft gevlogen, vliegt hij terug naar het startpunt. Hier kantelt de drone wederom en landt verticaal op de grond.

Drie camera’s

De drone is 125 cm breed en weegt maximaal 4,4 kg. Volgens de fabrikant kun je op een acculading ongeveer 55 minuten vliegen. De drone kan voorzien worden van drie verschillende camera’s. De metingen worden opgeslagen op een SD-kaart. Deze kaart doe je in de computer en de data exporteer je naar de Wigtra-software. De software brengt alle data in kaart.

De Wingtra-landbouwdrone is een project van het ‘Autonomous Systems Lab’ van ETH, de technische hogeschool van Zurich.

Gerelateerde artikelen