Agritechnica 2017: On the go-bodemscanner van Agrometius

Agrometius introduceert volgende week op Agritechnica een ‘on the go’-bodemscanner die je op elk werktuig kunt bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld een grondbewerking combineren met het maken van bodemkaarten met een hoge resolutie.

De iScan is uitgerust met bodemsensoren die organische stof in de teeltlaag meten en de textuur van de bodem tot op een diepte van 60 cm. Op basis van de metingen kun je pleksgewijs de zaaidichtheid en de bemesting aanpassen.

De resultaten van de metingen krijg je meteen in beeld, zodat je als een teler ook meteen een beslissing kunt nemen. Maar je kunt er natuurlijk ook bodemkaarten van maken, die je later kunt gebruiken bij precisiebemestingen en -bespuitingen.

Elektrische geleidbaarheid

De iScan gebruikt een zogeheten NIR-sensor voor de bepaling van het organischestofpercentage. Door het meten van de elektrische geleidbaarheid van de bodem, brengt de iScan de textuur van de grond in kaart.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.