Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Agritechnica 2017: Agrometius display en Autopilot+gps

Agrometius toont op Agritechnica het nieuwe Trimble GFX-750 Android display en de nieuwe Trimble Nav-900. De Nav-900 is een dakmodule waarin de gps-ontvanger en de gyroscopen zitten.

De GFX is met een 8 inch touchscreen de kleinere broer van het TMX display. De Trimble GFX-750 draait net als de TMX-2050 op Android. Trimble is de enige fabrikant die een precisielandbouw display met Android levert. De GFX-750 is geschikt voor automatische besturing met een stuurmotor, CANbus op voorbereide trekkers en hydraulische besturing.

Sneller overbouwen

In de Trimble Nav-900 dakmodule zit een gps-ontvanger die met alle correctiesignalen overweg kan, van dgps tot het nauwkeurige rtk. De ontvanger werkt met gps, Glonass en Galileo satellieten en kan daardoor volgens Agrometius ook in moeilijke omstandigheden, zoals langs bomen, een nauwkeurige positie bepalen. Dankzij de xFill technologie kunnen gebruikers tot 20 minuten zonder correctiesignaal doorwerken. Ook zit in de Nav-900 de stuurcontroller met de 3 gyroscopen van het Trimble Autopilot systeem. Doordat er nu 3 componenten in één compacte behuizing zitten, is het overbouwen van het systeem snel gedaan.

Gerelateerde artikelen