SMTB 2018: Desanding-rig haalt zand uit spoelwater

Graafstra liet tijdens SMTB de HFS125 zien. Een zandscheider die het zand uit het spoelwater van de leliebollen haalt. Deze zogenoemde desanding-rig wordt gebruikt door Markhorst bloembollen in Brucht.

Het water wordt allereerst op een trillende zeef gebracht die het zand tot een grootte van 800 micron uit het spoelwater filtert. Het rest zakt door de zeef in een opvangbak die meteen dienst doet als buffertank. Van daaruit wordt het water in 12 cyclonen gepompt en komt het op een zeef terecht die de organische stofdelen met een grote van 15 en 20 micron uit het water haalt.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.