Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Agribex 2017: Trekkerrijsimulator

New Holland toont tijdens Agribex de trekkerrijsimulator die het bedrijf met de Nederlandse onderwijsinstelling Terra en simulatorleverancier 3iSim heeft ontworpen. Als de simulator klaar is, moet hij ook gebruikt kunnen worden voor onderwijs over precisielandbouw en voor trekkerinstructies.

De simulator staat op zes hydraulische poten en heeft veel weg van een vliegsimulator. In de machine is een trekkercabine van een New Holland T6 trekker geplaatst. Op de ruiten worden beelden van een levensechte trekkerrit geprojecteerd. In tegenstelling tot het bekende Farm Simulator voel je tijdens het ‘rijden’ elke verkeersdrempel, maar voel je de trekker ook overhellen in bochten en beweegt hij mee tijdens het afremmen.

In april moet de simulator helemaal klaar zijn. Het project van vier simulatoren – een in Groningen, een in Emmen, een in Meppel en een in Winschoten – kost 2,4 miljoen euro, waarvan de overheid 1,8 miljoen betaalde als innovatiesubsidie.

Wilt u ook naar Agribex? Lezers van LandbouwMechanisatie krijgen korting op de entreeprijs. Hier lees je hoe je die kunt krijgen.