Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Veldspuiten Chafer voorzien van update

De Britse machinefabrikant Chafer heeft voor LAMMA in januari de getrokken veldspuiten van een update voorzien. De veldspuiten zijn er met een tankinhoud van 4.000 tot 6.000 liter.

De spuitboom heeft een nieuwe ophanging gekregen. Volgens Chafer zorgt dat voor een betere bodemvolging. Door die ophanging kan er ook gewerkt op een hoogte van minder dan vijftig centimeter.

ePlumbing

Chafer heeft de getrokken spuiten voorzien van het zogeheten ePlumbing. Daarmee kan de gebruiker alles wat met vloeistoffen te maken heeft zien een 7-inch terminal in de cabine. Vul-, verdun- en spoelprogramma’s en bijbehorende gegevens worden via Canbus realtime op het scherm weergegeven. Met hetzelfde systeem wordt automatische uitschakeling bij een te laag tankvolume ingesteld om schuimvorming te voorkomen.  Sensoren op de veldspuit moeten zorgen voor het beter volgen van de trekker. De extra ruimte onder de spatborden bieden de mogelijkheid banden met een grote diameter te monteren.

De nieuwe veldspuiten van Chafer zijn te zien op 17 en 18 januari op de machinebeurs LAMMA op de East of England Showground in Peterborough.

Gerelateerde artikelen