Eima 2018: Servomotor maakt stuur intelligenter

De Italiaanse fabrikant Agnibene Power, bedacht een stuurinrichting waarbij een servomotor tussen het stuur en de hydromotor wordt geplaatst. Het maakt sturen gemakkelijker en brengt extra functies.

Ten eerste zorgt de vinding die Agnibene Power Digital Power Steering noemt, ervoor dat schokken uit de hydrostatische besturing niet meer doorgegeven worden aan het stuur. Dat maakt het sturen voor de chauffeur rustiger. Maar DPS heeft meer voordelen. Zo kun je GPS besturing gemakkelijk integreren, komt het stuurwiel automatisch in de middenpositie terug, is het mogelijk om het sturen snelheid afhankelijk te maken en is het ook gemakkelijk om een joystick in het stuursysteem te integreren. Middels software, kun je alle waarden zelf instellen.

Landini is de eerste trekkerbouwer die het systeem ook daadwerkelijk in een trekker toepast. De tijdens Eima geintroduceerde Rex4 smalspoortrekker is met DPS uitgerust.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.