John Deere wint gouden Agritechnica innovatiemedaille

John Deere en Joskin ontvangen tijdens Agritechnica een gouden innovatiemedaille voor de nieuwe 8R trekkerserie met een elektro-mechanische traploze transmissie. In deze eAutoPowr transmissie hebben hydromotoren plaats gemaakt voor elektrische motoren.

Die generator die de motoren van stroom voorziet levert 100 kW aan vermogen voor externe gebruikers. Denk daarbij aan elektrisch aangedreven werktuigen. LandbouwMechanisatie schreef al eerder over deze vinding. Joskin werkte mee aan de ontwikkeling en maakte de assen  een mesttank elektrisch aangedreven. Daardoor moet je brandstof kunnen besparen, zo menen beide fabrikanten.

John Deere en Joskin ontvangen als enige een gouden medaille tijdens Agritechnica. Wel deelt de organisatie nog zilveren medailles uit.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.